Koronavírus: a Santana-koncert és a Pilvaker is elmarad a Budapest Arénában

2020.03.10. 17:11 Módosítva: 2020.03.10. 18:09
Elmarad a március 15-i Red Bull Pilvaker és a március 19-i Santana-koncert is a Budapest Arénában, a március 14-i Republic-koncertet viszont megtartják.

Elmarad a március 15-i Red Bull Pilvaker és Carlos Santana március 19-i koncertje is a Budapest Arénában, jelentették be az események szervezői.

A Pilvaker szervezői közleményükben a koronavírus-járvány nyomán keletkező egészségügyi kockázatokkal indokolták döntésüket, amit a hatóságok ajánlásait mérlegelve hoztak meg, és kérik minden érintett megértését. Hozzátették, hogy az online vásárolt jegyek árát 30 napon belül visszautalják, a készpénzzel vásárolt jegyeket pedig a vásárlás helyszínen lehet visszaváltani.

A Santana-koncertet szervező Live Nation közlése szerint ők is visszatérítik a jegyek árát, hasonló módszerrel.

Carlos Santana ezzel egy időben teljes európai turnéját is lemondta.

Az Arénában március 14-én és március 20-án is tartanak tömegrendezvényeket: előbbi napon a Republic, utóbbin az Apostol koncertezik – a szervezők egyelőre nem törölték ezeket, mivel a kormány még nem tett közzé az ilyen rendezvények lefújásáról szóló ajánlást, tudta meg a HVG.

Keddi fejlemény, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad Amerika egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Coachella, a Pearl Jam egész észak-amerikai turnéját, Miley Cyrus az ausztrál bozóttűz áldozatainak megsegítésére tervezett melbourne-i koncertjét, Madonna a hátralévő fellépéseit mondta le a koronavírus terjedése miatt. A Pearl Jam július 15-i, budapesti koncertjét egyelőre nem érinti a járvány – de főként az operatív törzsön múlhat majd, mi várható a jövőben.