A koronavírusról szól Varga Miklós Európa című dalának 2020-as átdolgozása

2020.03.26. 08:32

Európa 2020 címmel Nagy Szilárd és Ragány Misa átdolgozták Varga Miklós 1984-es dalát a jelenlegi, koronavírus-járvánnyal sújtott helyzetre aktualizálva. A videó csak pár napja került fel a YouTube-ra, de már egymillió megtekintés felett jár. Ezzel kapcsolatban adott interjút a Magyar Nemzetnek Varga Miklós, aki elmondta, hogy két héttel ezelőtt kereste meg Nagy Szilárd az ötlettel, amire azonnal igent mondott.

Felhívtam Varga Mihály szövegíró jogutódját, az özvegyét, és őszintén kissé tartottam tőle, hogy jobban meg kell puhítani, mert nagyon vigyáz a férje emlékére, de ő is azonnal igent mondott. Ezután felkértem Toldi Tamás szövegírót, hogy az Európa dal eredeti szellemiségét megtartva, próbáljon meg egy aktuális szöveget írni hozzá. Az előadók, az alkotótársak beleírták a saját ötleteiket, ez az ő produkciójuk. A legvégén pár képkocka erejéig én is megjelenek benne.

Az Európa 2020-hoz készült videóban Varga Miklós egy táblát tart a kezében: #vigyázzunkegymásra. Az énekes elmondta, hogy "ez azoknak a fiataloknak szól, akik úgy gondolják, hogy őket nem érinti a betegség, és ebben van némi igazság, de most nekünk azokra az embertársainkra kell gondolnunk, akik kiszolgáltatottabb helyzetben vannak és veszélyezettebbek, mint az egészségesek és a fiatalok".

Ahogy az eredeti verzióban, úgy az új változatban is megemlítik Olaszországot, Európa koronavírus-járványtól leginkább szenvedő országát. Az új dal szövege szerint reméljük, hogy Európa olasz csizmáján a nap újra felragyog majd. 

Ne maradjon le semmiről!

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!