Taylor Swift: jófejségből jeles

GettyImages-966470964
2020.03.31. 10:31

Két rajongóján is segített az énekeső, írja az NME, és ugyan az ilyen spontán jószívűségre sokan hajlamosak kapásból rávágni, hogy kamu az egész, és csak a pr-csapat végzi a munkáját lelkiismeretesen a koronavírus-járvány alatt is, de én inkább arra hajlok (a Swiftről a Netfilxen láthat dokumentumfilmet látva meg pláne), hogy ezek valóban őszinte gesztusok voltak.

Az egyik sztori főszereplője egy Holly Turner nevű koncertfotós, aki a Tumblren panaszolta el, hogy a zeneipar időleges bedőlésével az ő munkájának is lőttek, így nem tudja fizetni a lakását New Yorkban, és kénytelen lesz hazaköltözni. Swift 3000 dollárt küldött neki PayPalon, egy üzenet társaságban: 

Mindig számíthattam rád, az a minimum, hogy ilyenkor te is számíthatsz rám. Remélem, tudtam segíteni, puszi, Taylor.

3000 dollárból (kb. egymillió forint) New Yorkban nem egészen kéthavi lakbért lehet kihozni, ha egyedül él az ember, de ehhez már meglehetősen kompromisszumkésznek kell lenni. A fotós a Twitteren köszönte meg a nagylelkűséget, és jelezte, továbbra is New Yorkban marad.

Egy másik rajongó, Bernie Angliában él, és egy csapásra elvesztette munkáját, ráadásul mivel munkáltatója március 1-el vette fel, nem jár neki a Boris Johnson által bejelentett, a kieső bér 80 százalékára vonatkozó állami kompenzáció sem. Hogy pont őrá hogyan sikerült Swiftnek ráakadnia, azt élő ember meg nem magyarázza nekem, mindenesetre a Twitteren felvette vele a kapcsolatot, és kérte, hogy adja már meg a PayPal-számlája elérhetőségét, mert szeretne segíteni. 

A fenti két példa mellett van még három másik, nem (ennyire) publikus eset is, amikor Swift 3000 dollárral támogatta nehéz helyzetbe került rajongóit, de nem ő az egyetlen: Ariana Grande, Lil Nas X, Megan Thee Stallion is kisegített embereket a koronavírus-járvány kitörése óta. (via NME)

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!