366 millió forintért kelt el a The Beatles egyik kézzel írt dalszövege

2020.04.12. 14:23

910 ezer fonttért, azaz több mint 366 millió forintért kelt el a The Beatles Hey Jude című számának kézirata, Paul McCartney kézírásával, írja a Rolling Stone. A névtelen vásárló hatszor többet fizetett az előre becsült eladási értéknél. 

A dalt McCartney 1968-ban írta John Lennon fiának vigasztalásképp, amikor szülei elváltak. A zenész állítólag nagyon jó kapcsolatot ápolt Lennon fiával. 

A kézirat mellett további 250 személyes ereklyét bocsátottak aukcióra a The Beatles ötven évvel ezelőtti feloszlásának évfordulójára. 

Az aukción elárvereztek még egy lábdobbőrt is, amin az első koncertjükön játszottak az Egyesült Államokban, potom 200 ezer fonttért, azaz körülbelül 80,5 millió forintért, egy John Lennon és Yoko Ono által közösen készített "BAGISM" feliratot, amivel a vietnámi háború ellen foglaltak állást, 93 ezer fonttért, azaz körülbelül 37 millió forintért, valamint az együttes egyik klipjének forgatókönyvét, rajzokkal és ötletleírásokkal kiegészítve 83 ezer fonttért, azaz 33 millió forintért.