A járvány idejére sem engedik ki R. Kellyt a börtönből

2020.04.22. 11:15

Hiába kérvényezte áprilisban már másodjára R. Kelly ügyvédje, hogy a járvány idejére engedjék ki az énekest a börtönből, ezt a bíróság másodjára is elutasította a Chicago Sun szerint. A bíróság attól fél, az énekes még azelőtt megszökne, hogy megkezdődne a büntetőügye gyerekpornográfia, szervezett bűnözés és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt.

A bíróság attól is tart, hogy szabadon engedése esetén R. Kelly befolyásolna a saját büntetőügyét közösségi oldalakon vagy telefonon keresztül, ahogy erre már volt példa egy korábbi gyerekpornós ügyében Illinois államban. A chicagói ügyészség szerint nem fognak egy olyan rabot átmenetileg kiengedni, aki korábban hasonló helyzetben már kapcsolatba lépett szemtanúkkal, akik ellene vallottak volna, de végül ettől elálltak később.

R. Kelly tavaly nyár óta ül egy chicagói börtönben, de hiába kérvényezték már többször is a szabadon engedését, ezt a helyi és a brooklyni ügyészség is elutasította, és annak ellenére sem engedik ki, hogy az amerikai börtönökben egyre többen kapják el a koronavírust. A hírek szerint az egyik fertőzött cellája azon a folyosón van, ahol az énekesé.

Az énekessel kapcsolatban hosszú évtizedek óta röppennek fel pedofíliával és szexuális zaklatással kapcsolatos hírek, azonban csak az utóbbi években, főleg a #metoo-mozgalomnak köszönhetően mert felszólalni egyre több nő azzal kapcsolatban, hogy az énekes éveken át szexuálisan megalázta és kihasználta őket.