Marianne Faithfull a koronavírust is legyőzte

2020.04.22. 23:28 Módosítva: 2020.04.23. 00:44

Három héttel azután, hogy megállapították nála a koronavírus-fertőzést, kiengedték egy londoni kórházból Marianne Faithfull énekesnőt, írja a Variety. A 73 éves Faithfull 22 nappal ezelőtt kezdte magát rosszul érezni, náthás volt, és felment a láza is, ezért önkéntes karanténba vonult a lakásában. Mivel nem lett jobban, bement a kórházba, ahol megállapították, hogy koronavírusos, tüdőgyulladása van, ezért bent is tartották. Mostanra azonban olyan sokat javult, hogy otthon gyógyulhat tovább.

Faithfull mindenkinek megköszönte a kedves üzeneteket, amiket betegsége alatt kapott, és elmondta, hogy mennyire hálás a kórház dolgozóinak, akik vigyáztak rá és megmentették az éltét.  Az énekesnő nem először győzött le egy súlyos betegséget. Korábban megküzdött az anorexiával, volt heroinfüggő, legyőzte a mellrákot, de szenvedett már hepatitis C, köszvény és egy elfertőződött csípőprotézis miatt is.

Faithfull a hatvanas években először folkénekesként, majd Mick Jagger barátnőjeként vált ismerté. A hetvenes évek vége óta (az 1979-es Broken English jelentette a nagy visszatérést) folyamatosan adott ki lemezeket, legutóbbi anyaga a 2018-ban megjelentetett Negative Capability nagy kritikai sikert aratott. 

Ne maradjon le semmiről!