Eredeti formájában elmarad idén a Fezen

2020.04.28. 10:09

Viszont szeptemberre meglepetéssel készülnek, 2021-re pedig az idei fellépők egy részét már leszervezték, írja a fesztivál közleményében.

Nagyjából most jönnénk ki a napi bontással, bemutattuk volna már az összes fellépőt és ismerkednétek az újragondolt térképpel...

– kezdi közleményét a Fezen fesztivál, majd úgy folytatják,

... helyette gyakorlatilag naponta írjuk újra a forgatókönyvet, úgy, hogy a végét másokhoz hasonlóan, mi sem ismerjük.

A fesztivál azt is írja, sok egyeztetés után az már biztosan kiderült, hogy az amerikai zenekarok nem fognak a járvány miatt Európába utazni. Az, hogy Európában lesz-e mozgás, még egyáltalán nem tudható. Az viszont biztos, hogy számos külföldi fellépővel (Danzig, Amon Amarth, Anthrax, CRO-MAGS, Death Angel) sikerült leegyeztetni az új időpontokat 2021-re. Az is kiderült, hogy az Amon Amarth 2021. július 28-án, a Danzig pedig 30-án jön majd.

Az idei évre vonatkozóan egyelőre annyit írtak, szeptember 11. és 13. a fesztiválozók "ne nagyon táblázzák be magukat". Akik jegyet/bérletet vettek a fesztiválra, azoknak három opciót kínál a Fezen.

  • Vagy felhasználják 2021-ben és megnézik azokat a fellépőket, akiket idén szerettek volna.
  • Vagy a szeptemberi meglepetésre használják fel.
  • Illetve ha egyik sem felel meg nekik, vissza is válthatják.

Ahogy arról korábban írtunk, egy hete áll a bál a zeneiparban, amióta a Budapest Park bejelentette, hogy a korábban eladott jegyeket nem váltja vissza. Bejelentésüknek egy, a zeneiparban szétküldött nyílt levéllel ágyaztak meg – ehhez csatlakozott például a Fezen is, azonbal másokhoz hasonlóan a nyílt levelet ők sem osztották meg például közösségi felületeiken. A Budapest Park bejelentése és a nyílt levél körülötti felháborodás azonban csak az iparban kezdődő válság első komolyabb tünete volt. A következő hetekben az idei nyárra tervezett fesztiváloknak mind dönteniük kell arról, hogy kezelik a helyzetet.