Két zenész is jótékonykodik inkább az EJI és az Artisjus támogatásaiból

2020.05.06. 22:32 Módosítva: 2020.05.07. 11:47

Miután nyilvánosságra hozták, hogy milyen közismert magyar előadók kaptak a koronavírus-járvány miatt az EJI-től (Előadóművészi Jogvédő Iroda) és az Artisjustól támogatásokat, jó nagy felháborodás lett a dologból.

Majka egy nem nyilvános posztban fakadt ki, de a telefonos megkeresésünkre is azt mondta, hogy "gusztustalannak és szánalmasnak tartja ezt az egészet!"

Az ismert támogatottak között van Pély Barna is, aki viszont úgy döntött, hogy mégsem tart igényt a neki megítélt összegre. Viszont nem vissza-, hanem továbbadja. Azóta Pély mellett a zenei producer, Náksi Attila is továbbutalta a támogatását.

Kapcsolódó

Majka kiakadt a szociális támogatásért jelentkező zenészek névsorán

Gusztustalannak és szánalmasnak tartja, hogy befutott, sokat foglalkoztatott zenészek is jelentkeztek azonnali támogatásért.

„Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület alapítványi pályázatának elnyerése miatt, aminek elkülönített alapját a dalszerzők, és az egyesületi tagok befolyt jogdíjaiból tettek félre. Méltatlannak ítélem a helyzetet egy olyan időszakban, amikor emberek veszítik el állásukat rajtuk kívül álló okokból" – írja Pély a posztjában.

„Úgy döntöttem, hogy a megítélt nettó 136 000 Ft-ot felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak" – teszi hozzá.

Ahogy a korábbi cikkünkben írtuk, a támogatottak között szerepel rengeteg befutott, sokat játszott, gyakran foglalkoztatott, különböző tévéműsorokban zsűritag előadó is. Többek között Csík János (Csík Zenekar), Dolák-Saly Róbert, Dresch Mihály, Egri Péter (Mystery Gang), Galambos Dorina, Gerendás Péter, Grandpierre Atilla (VHK), Kalapács József, Kállay-Saunders András, Köteles Leander, Lang Györgyi, Mester Tamás, Mező Misi, Náksi Attila, Paksi Endre, Pajor Tamás, Pély Barna, Polgár Odett, Rizner Dénes (Deniz), Takáts Tamás, Terecskei Rita, Tolvai Reni, Varga Líviusz (Quimby) vagy Zságer Balázs (Zagar).

Frissítés: A helyzetre reagált azóta Náksi Attila is, ő Instagramon posztolt arról, hogy a számára megítélt támogatás

teljes összegét, azaz 136.000 Ft-ot továbbutaltam a SZURKOLÓK MAGYARORSZÁGÉRT mozgalom által megjelölt bankszámlára, így a segítség általuk juthat a legmegfelelőbb helyre!*

Illetve ír arról is, hogy az elmúlt hetekben különböző rendezvényeken kollégáival együtt nagyösszegű támogatásokat gyűjtöttek a kórházaknak, egészségügyi dolgozóknak. A posztot azzal zárja:

Bízom benne, hogy azok, akik az elmúlt napokban az interneten háborogtak, hasonlóan cselekedtek az elmúlt hetekben!