Van egy jó sztorija a beatkorszakból? Ne hallgassa el!

2020.05.12. 16:50

Kádár-kori zenés élményeket gyűjtenek a magyar könnyűzene legendáriumába, tehát ha van jó sztorija az Ifiparkból, a Metro Klubból vagy a Tabánból, ne hagyja elveszni. A beatkorszak idején – vagy éppen később, de a rendszerváltás előtt – szerzett koncertélményeket írásos formában várják, és akár pénzt is lehet nyerni velük.

Hajógyári-sziget, Szuperkoncert 1981. augusztus 22-én. Ekkor készült az Egy nap rock, Sántha László és Árvay Jolán koncert-dokumentumfilmje.
Hajógyári-sziget, Szuperkoncert 1981. augusztus 22-én. Ekkor készült az Egy nap rock, Sántha László és Árvay Jolán koncert-dokumentumfilmje.
Fotó: Urbán Tamás

"Kíváncsiak vagyunk rá, mivel koccintottatok a buli előtt, hogy milyen cigarettára gyújtottatok a ráadás után, és lényeges lehet az is, hogy milyen ruhát viseltetek a várva várt napon. A legfontosabb viszont mégis az, ami a színpadon történt, vagy éppen a nézőtéren, mialatt játszott a zenekar" – írja közös felhívásában az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog.

A pályázatra 1500–5000 leütés terjedelmű anekdotákat, tárcákat, elbeszéléseket vagy egyperceseket várnak, olyan történeteket, amelyek "megmutatnak valamit abból, ami miatt a leginkább szeretjük az élő zenét". A sztorikat akár egy-egy fotóval is lehet illusztrálni, azonban kizárólag olyan képeket lehet az írások mellé csatolni, amelyek jogtisztaságát a pályázó garantálni tudja.

A legjobbnak talált írásokat a Volt egyszer egy beatkorszak blogon is közzéteszik, szerzőiket a beatkorszak hősei által dedikált könyvcsomagokkal jutalmazzák, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három szöveg szerzője pedig ezen felül még pénzjutalomban is részesül – ők a helyezésüktől függően 50.000, 30.000, illetve 20.000 forintot kaphatnak. A történeteket, illetve a kiírással kapcsolatos kérdéseket az orokseg@hangfoglalo.hu címre várják a szervezők.

Ne maradjon le semmiről!