Meghalt Petics Kristóf, az X-Faktor egykori versenyzője

2020.05.25. 11:42

Meghalt S. Petics Kristóf, a GIL (Gilbert In Love) zenekar frontembere, illetve az X-Faktor egykori versenyzője és énekese, erősítette meg a bulvársajtóban keringő információkat az Indexnek a zenekar ritmusgitárosa, Fekete Edward.

„Igen, igaz a hír. Tragikus és megdöbbentő. Szerdán jött volna hozzám, a TV2-be mentünk volna aláírni szerződést a következő Sztárban Sztár műsorra... Semmi nem indokolta, hogy ez legyen. Komoly tervei voltak” – közölte az Index megkeresésére a zenekar.

A Blikk hétfő reggel számolt be arról, hogy vasárnap holttestet találtak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón egy tó vizében, amely a lap információi szerint az X-Faktor 2016-os botrányhős énekeséé. Az esettel kapcsolatban kerestük a rendőrséget is, ők azonban adatvédelmi okok miatt nem adtak tájékoztatást.

A Bors információi szerint Petics Kristófot vízbe fúlva találták meg annál a tónál, amelyhez szívesen járt lazítani és iszogatni; valószínűleg szombaton is ez történt. A portál szerint a lába beszorult egy faágba vagy farönkbe, ez okozhatta a halálát. Mivel az énekes vasárnap reggelre sem ért haza, az édesanyja rögtön a tónál kereste.

Petics Kristóf 2016-ban tűnt fel az X-Faktorban, ahonnan később verekedés miatt kizárták. Az énekest ezután MC Hawer karolta fel, ám idővel vele is összekülönbözött. Halálhíréről ő is megemlékezett a Facebookon, korábban ő beszélt a sajtónak arról is, hogy az énekes bipoláris zavarban szenved.

A GIL zenekar – amelyben Petics Kristóf énekelt – 2018-ban alakult, és saját meghatározása szerint alternatív glam rockot játszott. Az együttes hamarosan a Facebook-oldalán is megerősítette az énekes halálát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport