David Guetta borzasztó módját választotta a tiszteletadásnak

2020.06.02. 10:03

A jó szándék vezérelte David Guettát, amikor egy jótékonysági DJ-zés közben úgy döntött, hogy megemlékezik George Floydról, de a gesztusa szörnyen kellemetlenül sült el.

Guetta ugyanis a megemlékezés egy egészen bizarr módját választotta. A DJ és EDM-sztár épp a koronavírus elleni harc érdekében tartott jótékonysági fellépést egy manhattani felhőkarcoló tetején, amikor a kétórás műsor kilencedik percében felemelte a mikrofont, és a következőket mondta:

A világ most nagyon nehéz időket él. És igazából Amerika is. Szóval tegnap este, amikor tudtam, hogy lesz ez, készítettem egy különleges számot, szóval ez a szám George Floyd tiszteletére készült

– mondta Guetta, majd elindított egy igazi, 2015-öt idéző EDM-döngölést, amiben hangmintázta Martin Luther King legendás, „Van egy álmom” kezdetű beszédét.

A streamet itt lehet visszanézni, az ominózus részlet a kilencedik perc után kezdődik:

Majd hozzátette, hogy reméli, több egységet és békét láthat majd, amikor ennyire nehéz minden, illetve azt is mondta, hogy

shout out to his family.

A „shout out” kifejezést viszont nem arra szokás alkalmazni, hogy gyászt vagy részvétét nyilvánítsunk, hanem az elismerés kifejezésére egy nyilvános platformon.

A szám a beszéddel együtt elkezdett hétvégén körbefutni a Twitteren, a legnagyobb közönséget elérő kritikusa a Hudson Mohawke néven zenélő skót Ross Matthew Birchard volt, aki úgy posztolta ki a részletet, hogy azt sem tudja, hány rossz szintje van ennek a videónak:

Guetta egyébként a több cég által is szponzorált fellépésen 670 ezer dollárt gyűjtött a koronavírus elleni küzdelemre. A DJ legutóbbi Twitter-posztja alapján csatlakozott ahhoz a mozgalomhoz, aminek a tagjai június 2-án nem használják a közösségi oldalaikat a Black Lives Matter-mozgalom iránti tiszteletből.

Egy hete tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban, miután George Floyd egy rendőri intézkedés közben meghalt Minneapolisban. A nyakán majdnem 9 percig térdelő rendőrt, Derek Chauvint őrizetbe vették, és emberöléssel gyanúsítják. A témáról itt írtunk bővebben.

(Newsweek)