A koronavírus mentette meg az Omega billentyűsének életét

2020.06.05. 08:59

Ezt állítja a 76 éves Benkő László, aki csak azért ment be a kórházba, mert félt, hogy elkapta a kórt, és leteszteltette volna magát. Szerencséje volt, a vizsgálat Covid-19-et nem, de más súlyos problémát talált nála, írja a Blikk.

Az orvosok azt vették észre, hogy ijesztően alacsony a zenész vérnyomása, átküldték a belgyógyászatra, ahol meg két vérző belső sebet fedeztek fel Benkőnél: a gyomra és a nyelőcsöve úgy két hónapja vérezhetett. Közölték vele, hogy „két és fél liter vér hiányzik belőle”, és ha nem megy be aznap a klinikára, akkor pár nap múlva bele is halhatott volna a dologba.

Benkő egészségi állapota nem a legjobb, két rákműtétje volt, melyek után 25 különféle gyógyszert írtak fel neki. Ezek tették tönkre a gyomrát és a nyelőcsövét, a számukat most egy huszárvágással hétre redukálták. Benkő még gyenge, szilárd táplálékot nem fogyaszthat, de bizakodik:

Közvetlen telefonszámot is kaptam a belgyógyászatra, amit éjjel-nappal hívhatok, ha megint valami gond lenne. (...)  Tömöm magamba a céklát meg a cseresznyét, persze, nem egyszerre – és pépesítve –, mert a gyomromat még kímélnem kell.

Címlapkép: Benkő László átveszi a Kossuth-díját. Fotó: Barakonyi Szabolcs.