Nem pótolja elmaradó budapesti koncertjét a System Of A Down

2020.06.08. 21:54

Nem pótolja a koronavíus miatt elmaradt magyarországi koncertjét a System Of A Down, derült ki a zenekar Facebook oldaláról. A Budapest Arénában koncerteztek volna június 17-én.

Serj Tankian frontember a 2008-as Szigeten már koncertezett Magyarországon, de System-dalok itt egyáltalán nem kerültek elő. Az örmény származású tagokból álló zenekar fennállása óta idáig csak egyszer lépett fel Magyarországon: 1998-ban, a Slayer előzenekaraként, de akkor, az első, cím nélküli lemezük megjelenésekor még szinte alig ismerték őket.

2013-ban aztán kiderült, hogy a System Of A Down az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt szándékosan kerülte el az országot. Ahogy ismert: az Orbán-kormány 2012-ben átadta Azerbajdzsánnak azt a Ramil Safarovot, aki 2004-ben brutális kegyetlenséggel, baltával agyonvert egy alvó örmény katonát. Hazájában Safarovot nem bebörtönözték, hanem szabadlábra bocsátották, nemzeti hősnek kiáltották ki, illetve előléptették.

A System Of A Downt az Index két éve nézte meg a Nova Rock fesztiválon, koncertbeszámolónkat itt lehet olvasni.  • Tippek
  • Hitelkártya