A Village People nem engedi Trumpnak, hogy a zenéjüket használja, miután a hadsereggel fenyegetőzött

2020.06.09. 14:40

Sajnálom, de már nem tudom elfordítani a tekintetemet.

Ezekkel a szavakkal szólította fel a Village People frontembere Donald Trumpot arra, hogy a jövőben ne használja a zenéiket, köztük az elnök által rendkívül kedvelt YMCA-t és a Macho Mant a nyilvános fellépésein.

Victor Willis a Facebookon osztott meg egy cikket, amely arról szólt, hogy Amerika legmagasabb rangú katonai vezetője az amerikai emberek egyenlőségéről és az alkotmány védelméről szóló esküjükre emlékeztette a hadsereg tagjait, reagálva arra, hogy Donald Trump hosszú ideje a hadsereg bevetését sürgeti a George Floyd meggyilkolása miatt indult tüntetéssorozat résztvevői ellen.

Ha Trump elrendeli, hogy az amerikai hadsereg a saját állampolgáraira tüzeljen (amerikai földön), az amerikaiak olyan sokan fognak fellázadni és a Fehér Házhoz vonulni, hogy talán még a választások előtt elhagyni kényszerül a hivatalát. Ne tegye ezt, Elnök úr! Egyúttal megkérem, hogy többé ne használja semmilyen zenémet a szereplésein, főleg ne a YMCA-t és a Macho Mant

– írta a posztban Willis.

A dalokat legutóbb akkor használta aláfestésnek az amerikai elnök, amikor a SpaceX űrhajójának kilövését nézte végig.

Willis egyébként korábban jóváhagyta, hogy az elnök felhasználja a Village People számait; akkor azt írta, ez "tökéletesen legális", mivel nem konkrét kampánycélokra történik – emlékeztet az NME.

Trump első és azonnal hírhedtté vált tweetjét, amelyben bűnözőnek nevezte a tüntetőket, a fosztogatókra utalva pedig közölte, hogy "amint elkezdődik a fosztogatás, válaszul jönnek a lövések", a Twitter azóta figyelmeztetéssel látta el: ahelyett, hogy láthatóvá tenné, egy figyelmeztetés olvasható a helyén, amely szerint a tweet szabálysértő, mert "dicsőíti az erőszakot", és csak egy újbóli megerősítéssel lehet elolvasni.

Ne maradjon le semmiről!