Nemcsak elhalasztották, hanem el is marad a világ egyik leghíresebb fesztiválja

2020.06.11. 13:26

Márciusban bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt áprilisról októberre halasztják az Egyesült Államok egyik legfontosabb zenei és művészeti fesztiválját, a Coachellát. Most azonban az a döntés született, hogy ősszel sem tartják meg, legközelebb jövőre lesz ilyen rendezvény, mármint jó esetben, írja a CNN. A Coachella mellett egy másik népszerű, szintén dél-kaliforniai fesztivál, a Stagecoach is elmarad az idén, az egészségügyi hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy ősszel a járvány komolyabb méreteket ölt, és nem szeretnének kockáztatni.

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom négy lépesben tervezi enyhíteni a korlátozásokat, és a nagyobb rendezvények, mint például a zenei fesztiválok, csak az utolsó szakaszban kaphatnak engedélyt, vagyis akkor, amikor már van hatásos kezelés vagy oltóanyag a koronavírus ellen.

A Coachellán idén olyan előadók lettek volna a legnagyobb fellépők, mint a Rage Against the Machine, Travis Scott, Frank Ocean, Calvin Harris, Big Sean, Lewis Capaldi, Charlie XCX, Lana Del Rey és Lil Nas X. A fesztivál több mint tízéves történetében ez a második alkalom, hogy nincs Coachella, legutoljára az indulás utáni évben, 2000-ben maradt el.