Beyoncé levélben kéri Kentucky főügyészét az igazságszolgáltatásra

2020.06.15. 15:49 Módosítva: 2020.06.15. 16:25

Arra kéri a főügyészt, hogy indítson vizsgálatot a Breonna Taylor-ügyben érintett három rendőr ellen, írja a Variety.

Március 13-án három rendőr lelőtte Breonna Taylor mentős-ápolót egy louisville-i rajtaütésszerű házkutatás során. A George Floyd halálát követő Black Lives Matter tüntetések után Taylor ügye kapcsán Lousville-ben be is tiltották végül a rajtaütésszerű rendőri intézkedéseket, Rand Paul szenátor pedig szorgalmazta azt is, hogy a Taylor miatt elfogadott törvényt az ország többi állama is vezesse be. 

A tiszteket nem vonták kérdőre. A helyi tüntetők folyamatosan azt kérik, hogy vizsgálják ki az ügyet, és emeljenek vádat a három rendőr ellen. Emiatt fordult Beyoncé is levélben Kentucky főügyészéhez, azt írta,

három hónap telt el – és egyetlen embert sem tartóztattak le, egyetlen rendőrt sem rúgtak ki. A Louisville-i Rendőrség (LMPD) átadta az ügyet Önöknek, az érintett rendőrök pedig továbbra is az LMPD-nél dolgoznak. Jonathan Mattingly őrmestert, valamint Myles Cosgrove és Brett Hankison tiszteket felelősségre kell vonni a tetteikért.

A levél végén Beyoncé arra kéri a főügyészt, hogy indítson büntetőeljárást a tisztekkel szemben, tegye átláthatóvá a nyomozást, valamint vizsgálják meg azokat a rendőri gyakorlatokat, amik „a fegyvertelen fekete állampolgárok halálhoz vezetnek újra és újra”.