Justin Bieber 6 milliárd forintra perli az őt szexuális zaklatással vádoló nőket

2020.06.28. 08:10 Módosítva: 2020.06.28. 08:55

A hét elején írtunk arról, hogy Justin Bieber kanadai énekes a Twitteren vágott vissza az őt szexuális zaklatással vádoló nőknek. Az egyik állítólagos abúzus 2014-ben történt az austini SXSW fesztiválon, a másik pedig egy évre rá New Yorkban. Bieber azonban számos bizonyítékot (hotelszámlát és egyebeket) mutatott be, amelyekből arra lehet következtetni, hogy nem igaz a nők által előadott történet.

Bieber már akkor is utalt rá, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket. És megtette: 20 millió dolláros (mintegy 6,3 milliárd forintos) kártérítési pert indított a vádlók ellen. A CNN által megszerzett periratokban azt írják Bieber ügyvédei, hogy a Twitteren Kadi nicknéven futó nő vádjai "tényszerűen lehetetlenek", és ellentmondanak a saját korábbi írott állításainak. Álláspontjuk szerint "a vádak teljes mértékben fabrikáltak, az indítékuk a figyelemfelhívás és a hírnév utáni vágyakozás. Számos tanú van, akik ellentmondanak Kadi állításainak."

Kadi azt állította, hogy Bieber 2015-ban zaklatta őt New Yorkban. Azután állt elő a történettel, hogy egy másik nő, aki a Danielle nevet használja, megvádolta az énekest azzal, hogy 2014. március 10-én zaklatta őt az austini Four Seasons Hotelben.

Bieber jogi képviselői szerint azonban ez a sztori ott sántít, hogy bár az énekes valóban az austini Four Seasons Hotelben vacsorázott aznap (és ez megjelent a sajtóban is, innen értesülhetett róla Danielle), de nem ott szállt meg. A nő azóta törölte a bejegyzést a Twitterről.

"Minden szexuális zaklatásról szóló állítást nagyon komolyan kell venni, és ez tette szükségessé a válaszomat. Ez a történet ugyanakkor tényszerűen lehetetlen, ezért a Twitterel és a hatóságokkal együttműködve megteszem a szükséges jogi lépéseket" – írta Bieber a Twitteren.