A lengyel kormány újra beperelt egy death metal együttest lengyelellenesség miatt

2020.07.09. 15:12

Újra bíróság elé kellett állnia a Behemoth nevű lengyel death metal együttes frontemberének, Adam "Nergal" Darskinak, mert a lengyel kormány szerint a zenekaros pólókra nyomtatott egyik logójuk meggyalázza a lengyel címert. Ugyanemiatt egyszer már beperelték az együttest 2017-ben, de úgy tűnik, újra elővették a zenekar által akkor már megnyert ügyet.

Ez derül ki Nergal bíróságon készült Instagram-fotójából és a hozzáfűzött szövegből.

Néhány idióta azt gondolja, hogy a logó a lengyel nemzeti címer meggyalázása. Tény, hogy NEM az. De ragaszkodtak hozzá, hogy újra megnyissák az ügyet, hogy még jobban kivizsgálhassák. Azt hiszik, a fehér sasokra vonatkozó minden jogot egyes-egyedül a lengyel állam birtokol, és a madár minden más ábrázolása blaszfémia

– írta Nergal az Instagramon. A Loudwire mindehhez hozzáteszi: a szóban forgó pólót már nem is árusítja az együttes.

A frontember azt írja: "A lengyelellenességről szóló törvény alapján vádolnak minket. De ha engem kérdeztek, annál, mint hogy órákat kell eltölteni a bíróságon mindenkinek újságíróktól ügyvédeken át a bírókig, hogy ki tudja, mennyit költenek erre az abszurd ügyre az adófizetők pénzéből, semmi nem lengyelellenesebb."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#blackmetallivesmatter?! So some idiots still claim that “The Republic of the unfaithful” @behemothofficial logo is a sacrilege of Polish national emblem. It is NOT in fact. But they insisted to reopen the case to investigate further. They think that copyrights of white eagle is solely owned by Poland and every other interpretation of the bird is a blasphemy. My antagonists seem to be sooo desperate to nail their favorite scapegoat to their rotten moral cross that they missed all the common sense in the narrative. They accuse us of anti-Polish act. If u ask me, spending hours in the court, engaging all the people around (journalists, judges, lawyers etc etc) spending xxx tax money on another absurd case is DEEPLY anti-Polish. We all could have saved this time to do something creative, couldn’t we? Photos by @karolina_misztal

Adam Nergal Darski (@nergal69) által megosztott bejegyzés,

Nem ez az első alkalom, hogy a Behemoth-t bíróság elé idézik: 2010-ben blaszfémiával vádolták őket, miután széttéptek a színpadon egy bibliát, amelyet "a hazugságok könyvének" neveztek. Azt a vádat végül ejtették ellenük.

Ne maradjon le semmiről!