Szatyrokban találták meg az ukrán rapper maradványait

2020.08.04. 17:06

“Mit tettem? Mit tettem?” – ismételgette ügyvédje szerint az a nő, aki nemrég feldarabolta férjét, az Andy Cartwright néven rappelő Alekszandr Juskót egy szentpétervári lakásban. A 36 éves Marina Kohal azt állítja: a férfit nem ő ölte meg, annak halálát kábítószer-túladagolás okozta.

A 30 éves korában meghalt Jusko maradványait öt fekete szatyorban, illetve egy hűtőszekrényben találták meg. A rendőrség közlése szerint a nő késsel, kalapáccsal, fűrésszel esett a férje holttestének, összesen négy napig dolgozott a daraboláson, közben a pár kétéves gyermeke is a lakásban tartózkodott. A rendőrséget végül a nő ügyvédje értesítette.

Kohal azt állítja, a férje holtteste mellett egy fecskendőt is talált, illetve hogy Jusko a koronavírus-járvány ideje alatt szokott rá a keménydrogokra – a nő szerint a rappert az elmaradt koncertek és a súlyos bevételkiesés tette depresszióssá. Az özvegy a tettét azzal indokolta, hogy nem szerette volna, hogy a rajongók megtudják, milyen “dicstelenül” ért véget Andy Cartwright karrierje, jobbnak találta azt a magyarázatot, amely szerint a rapper egyszerűen csak eltűnt.

Csakhogy a zenész barátai azt állítják, Jusko ivott ugyan (alkoholproblémái voltak), de nem fogyasztott kábítószereket; és egyelőre a nyomozók sem találtak arra utaló jelet, hogy a rapper valamilyen szer hatása alatt állt volna a halála előtt.

Az MTI információi szerint Marina Kohalt az orosz Nyomozó Hatóság gyilkossággal vádolja, a gyanú szerint a nő szóváltás közben, hirtelen felindulásból, egyelőre a nyomozás által nem azonosított módon végezhetett a férjével a Nyevszkij sugárúti lakásban.

A Daily Mail orosz források alapján arról ír, a darabolásban a rapper anyósa, azaz Marina Kohal anyja is részt vehetett, a nevén nem nevezett asszony ezért nem hagyhatja el Szentpétervárt. Sőt, a nyomozók Jusko egyik alkarján egy egyelőre ismeretlen férfi szorításának nyomát fedezték fel.

A Lenta.ru nevű orosz hírportál szerint a feleségétől elhidegült rapper egy ideje már a válásra készült, és szerette volna elkötelezni magát a barátnője mellett – legalábbis ez derült ki az üzenetváltásaiból. A portál később azt is megtudta, hogy Jusko felesége erős érdeklődést mutatott a sorozatgyilkosságok iránt, erről ő maga beszélt a vlogján tavaly.

Alekszandr Jusko az ukrajnai Nyizsinben született 1990 augusztusában, majd a kétezres évek első felében Szentpétervárra került, ahol a hip-hop és a graffitikultúra megszállottja lett. Noha eredetileg angoltanárnak készült, 2012-ben megjelentette első lemezét, két évvel később pedig egy YouTube-on közvetített rappárbaj-sorozat, a Versus Battle versenyzője lett. Az Instagram-oldalát csaknem 13 ezer ember követte.

Az oroszországi hírforrások az ügy apropóján felhívták a figyelmet arra, hogy Szentpéterváron az utóbbi időben megszaporodtak a darabolós ügyek. A legismertebbé Oleg Szokolov esete vált, aki tavaly novemberben gyilkolta meg fiatal élettársát. Nemrégiben egy fiatal férfi ismerte el, hogy felaprította a felesége testét, és a város közelében is kifogtak a folyóból egy részekre szabdalt hullát.

(via The Moscow Times; Lenta.ru; Daily Mail; MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport