Vád alá helyezik a két férfit, akik 18 éve megölhették a Run D.M.C. egyik tagját

2020.08.18. 13:49

Október harmincadikán lesz 18 éve, hogy a legendás rapformáció egyik tagját, Jam Master Jayt (Jason Mizellt) megölték, és most pont kerülhet az ügy végére, ugyanis bíróság elé kerül az a két férfi, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak. 

A zenészt queensi lemezstúdiójában, videójátékozás közben lőtte le két álarcos férfi. Az ügyész szerint az elkövetők az ismerősei voltak, indítékuk a drogkereskedelemmel kapcsolatos. A két gyanúsított egyikét, a 36 éves Karl Jordant vasárnap tartóztatták le, bűntársa, az 56 éves Ronald Washington börtönbüntetését tölti, hivatalosan jövő héten vádolják meg, írja az MTI.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a Mizell halála előtti hónapokban nagyjából tíz kilogramm kokaint vásárolt és azzal fenyegette meg a gyanúsítottakat, hogy nem kaphatnak a haszonból.

A New York-i Queens hiphoptriója az 1980-as években tett szert világhírre, ők voltak a műfaj első együttese, amely a Billboard sikerlistáin is csúcsra ért. Az 1984-es Rock Box volt az első tisztán rapszám, amit az MTV lejátszott. Mizell halála után a rajta kívül Joseph "Run" Simmonsból és Darryl "DMC" McDanielből álló csapat feloszlott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport