A világhírű gitáros gratulált a 14 éves magyar fiúnak

2021.01.17. 19:59

Az Index nemrég bemutatta Szabó Zoltán Bendegúzt, azt a 14 éves magyar fiút, aki hobbiból filmeket és videoklipeket készít, amikkel sorra nyeri a díjakat, nem csak itthon, az egész világon.

A fiú azóta gőzerővel készül a XV. Országos Gitárversenyre is,

mostanában ugyanis a zene tölti ki szabadidejének nagy részét. Egyik kedvenc zenekara a Whitesnake, amit a Deep Purple egykori énekese, David Coverdale alapított.

Bendegúz karácsonyra egy fehér színű, EVH Wolfgang Standard gitárt kapott – ezt a hangszert másik nagy kedvence, a tavaly októberben elhunyt Eddie Van Halen cége gyártja. Így a szomszédok örömére azzal töltötte a karácsonyi szünetet, hogy elektromos és akusztikus gitáron is megtanulta kedvenc dalát, ami nem más, mint a Sailing Ships a Whitesnake zenekartól.

Ez eddig lehetne egy mezei történet, de itt jön a csavar: Bendegúz az interneten felkutatta a zenekar elérhetőségét, ám attól félt, hogy az üzenet nem ér célba, addig halászott, mígnem a horgára akadt a Whitesnake gitárosának, Joel Hoekstra e-mail-címe, így a videót – a felvételen 3 perc 25 másodpercnél vág a húrokba igazán – elküldte neki.

A dalt ő maga vette fel, a zenei alapot is ő vágta, így pár nap alatt elkészítette első cover videóját. A világhírű gitáros húsz percen belül válaszolt, és gratulált a feldolgozáshoz.

Utána még visszaírtam neki, hogy elkezdem majd készíteni a Burnt is, és ha lehet, küldje át az énekesnek, David Coverdalenek

– meséli Bendegúz.

A tanulság ebből a történetből két dolog:

  • Merjünk bátrak lenni, és tegyünk az álmainkért
  • Még a világsztárok is hús-vér emberek, telefonnal a zsebükben járkálnak

Bendegúz most azt tervezi, hogy YouTube-csatornájára feldogoz Metallica-, AC/DC- és Foo Fighters-számokat is. Mindenki tegye meg tétjeit, hogy legközelebb melyik világsztárral vált üzenetet a magyar fiú.

Bendegúznak melyik zenekar ír legközelebb levelet?