Kaukázus: Az apaság és a zenészség összeegyeztethető

2021.09.09. 18:22

A Kaukázus zenekar túl van egy nagyon sűrű nyáron, rengeteg koncerten, jelenleg egy albumon dolgoznak, hiszen ez volt a Dal című műsor egyik főnyereménye, amit ők nyertek meg idén az Egyetlen szó című dalukkal. Exkluzív interjúban meséltek nekünk terveikről:

Kaukázus: Az apaság és a zenészség összeegyeztethető

A zenekar tagjai szinte mind édesapák is, így felmerült a kérdés, hogy a "rock sztársággal" mennyire összeegyeztethető a jó családi élet. Egyöntetűen azt mondták, hogy abszolút, de vannak feltételei.

Kell egy elfogadó család, aki rábólint arra, hogy apa nincs néha, aztán megint lesz.

– mondta Domokos Tibor, a zenekar billentyűse. Kiss Tibor "Sztivi" a Kaukázus mellett a Hiperkarmában is gitározik, és bár azt mondja könnyen el lehet ezt rontani, az ő gyerekeinek ez a természetes:

A gyerekek is ebben nőttek fel, ezt látták egyfolytában, ha menni kell, apa megy, hajnalban haza jön, de reggel felkel, kicsit álmos... nyilván akarni kell, de ezt is el lehet rontani.

Biztos sokan vágytunk arra gyerekként, hogy menő zenészek legyenek a szüleink, de a Kaukázus-gyerekek nem büszkélkednek apukáikkal:

Az én gyerekeimnél már kicsit ciki, náluk már a Hiro a nagymenő. A gyerekeknél már tök nem menő ez a gitár zene. Egészen más már a mai hangzásvilág. A hangszeres tudás, ami sok gyakorlást igényel a mai embereknek kisebb százalékát érdekli.

– Kardos-Horváth Janó legalábbis így látja.

Az elmúlt másfél évben a Kaukázus is változott, sokkal epikusabb számokat írtak.

Kicsit olyan, mint a korábbi dalaink paródiája. Eljutnak az emberek ide. Lehet a tékozló fiúból visszatérő okosabb, némi bölcsességgel rendelkező előadó.

Az új album november elején jelenik meg kizárólag digitális formában, és tavasszal várható a lemezbemutató koncert.