Elindult a nevezés a Magyar Klipszemlére

2021.09.09. 10:32

Újra megrendezik a Magyar Klipszemlét. A szervezők közleménye szerint az ingyenes versenyre már több mint 500 zenei videót neveztek. Az újságírókból, filmesekből és zenei szakemberekből álló zsűri döntését október 14-én hozzák nyilvánosságra, ahogy azt is, melyik kisfilmet érezte a legjobbnak a közönség.

A Magyar Klipszemle szervezői először 2015-ben tették fel maguknak a kérdést, miért nincs itthon a zenei videóknak országos versenye. Ezt követően két éven keresztül a Toldi moziban, majd az Anker'tben, negyedik alkalommal pedig a főváros szívében működő Akváriumban tartották a szemlét. Ekkorra már egyfajta minifesztivál lett az eseményből, a szervezők több helyszínen koncertekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel készültek, a gálán pedig 30 díjat osztottak ki a közel 700 nevező között.

Két év kényszerpihenő után idén ismét megrendezik a magyar klipek szemléjét. A nevezés már augusztus 30-án elindult, a közlemény szerint egy hét alatt több mint 500 zenei videót küldtek be.

Az ingyenes versenyre szeptember 13. éjfélig lehet nevezni.

Ezt követően a beérkezett kisfilmeket a szervezők 120–150 klipre szűkítik, és a látottak alapján kategóriákat alkotnak – a szakmai zsűri ezekből választja majd ki a kategóriagyőzteseket. Emellett lesz közönségszavazás is: a nagyérdemű az összes beküldött klipre voksolhat a szemle honlapján szeptember 16. és 25. között.

A verseny célja továbbra is az, hogy legyen platform a hazai zenei videóknak, illetve legyen tétje annak, hogy jó klipek szülessenek.