Itt a bejelentés, Budapesten koncertezik Billy Idol

2021.10.04. 14:12

Négy év után visszatér Billy Idol Magyarországra, 2022. június 29-én a Budapest Parkban lép fel – jelentették be a szervezők. A nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb punk-rock bálványa jelenleg is aktív: nemrég négyszámos EP-vel lepte meg rajongóit. 

William Michael Albert Broad, azaz Billy Idol a hetvenes években ragadott először hangszert, első komolyabb zenekarában pedig Clash- és Siouxsie and the Banshees-tagokkal zenélt együtt. Később a Generation X nevű formáció élén találkozhatott vele a közönség, majd a banda 1981-es feloszlása után New Yorkba költözött, és szólókarrierbe kezdett. Még ugyanebben az évben megjelent első EP-je  Don't Stop  címmel, azon még két Generation X track is szerepelt, melyek közül az egyik az azóta ikonikussá vált, és rengeteg feldolgozásban hallható  Dancing With Myself.

Az 1982-ben megjelent első szólólemeze  több országban arany- és platina minősítést ért el, egy évvel később pedig érkezett a folytatás, a Rebel Yell, amely már a Billboard 200-as listájának hatodik helyéig jutott. Videóklipjei ezután egymást érték az MTV-n, az egyik legtöbbször játszott előadó lett az egy évvel korábban induló zenecsatornán. Még hat albumot adott ki a a kétezres évekig, és nincs megállás, a napokban jelent meg The Roadside című négyszámos, vadonatúj EP-je, amit a pandémia alatt írt, és amelyen többek között a majdnem végzetes kimenetelű, két évtizeddel ezelőtti motorbalesetét is feldolgozza.

Billy Idolt legutóbb 2018-ban láthatta a magyar közönség, a most bejelentett koncert 2022. június 29-én lesz a Budapest Parkban.