Carson Coma-klip készült A besúgó című sorozathoz

2022.04.07. 21:30
A KFT zenekar Bábu vagy című számát dolgozta fel a Carson Coma zenekar, amelyhez klip is készült.

Az alkalom, amely miatt ez a harmincéves muzsika új hangszereléssel és előadással aktualizálva lett, nem más, mint az HBO új magyar sorozata, A besúgó.

Szentgyörgyi Bálint író-rendező gondolt egy merészet, és a történelemórák vakfoltjáról, a rendszerváltás előtti időkről írt egy történetet. A besúgó április 1-jén debütált 61 országban, és már most kijelenthető, hogy közönségkedvenc alkotás született, aminek az egyik oka biztosan a nosztalgiafaktor, amit a képi világon kívül a zeneválasztás is támogat.

A sorozatban hallható többek között az Európa Kiadótól a Mocskos idők, a Kontroll Csoporttól a Besúgók és provokátorok, a Piramistól a Ha volna két életem, az Eddától a Kölyköd voltam, Soltész Rezsőtől a Szóljon hangosan az ének. Ezenkívül részletek hangzanak el az István, a király rockoperából, továbbá mozgalmi dalok is hallhatók.

A besúgóban megfigyelhető, hogy minden választott zeneszám dramaturgiailag támogatja az adott jelenetet, de talán a Bábu vagy című dal az, amely az egész történetre egy átfogó, bár stilizált utalás, ahogy erről Varsics Péter, a Carson Coma-klip rendezője is beszél a szám forgatásáról készült werkvideóban.

 A Varsics Péter (Így vagy tökéletes) által rendezett klip hangulata szorosan illeszkedik a sorozat képi és hangulati világához, a zenekar mellett A besúgó főbb szereplői is feltűnnek. 

A besúgó új részekkel péntekenként jelentkezik az HBO Max felületén.