Csak egyetlen kérdés van: elmúltál-e már tizenhét?

2022.07.17. 11:53

A STK X DCK azt állítja legújabb daláról, a Tizenhétről, hogy az álmodozás, nyári emlékek megidézése, és egy kis nosztalgia. Mindezt a nyár közepén mondják, vagyis ha már most belemerülnénk az emlékek megidézésébe, mi várhat még ránk a szezon végéig... Ám a dal mégis ilyen érzetet kelt. Amiben benne vagyunk, az máris az életünk része, és így a tegnapra is úgy gondolunk vissza, mintha az örök időktől fogva így lett volna.

A STK X DCK formációra érdemes odafigyelni. Olyan erő és energia árad belőlük, hogy abban nincsen semmi pironkodás, sem szemérem. Egyszerűen azt adják, amire mindig is vágytunk, csak a magyar bandák többsége azt nem meri nekünk megmutatni. Mert olyan nagyot akarnak adni, hogy ahhoz előbb fel kell mászni valamilyen magaslatba, a STK X DCK viszont csak elénk teszi. Egyszerűen, tisztán, sallangok nélkül.

Az új STK x DCK dal stílusában kicsit eltér az eddigiekhez képest, ám ahogyan ígérik „a megszokott humoros, könnyed irányt ebben a trackben is felfedezhetjük.″ Ehhez vendégelőadót is hívtak, Hegedűs Borit.

A klipről Kacsenyák Gábor (Kacsa) azt mondja, hogy ez napközbeni semmittevésről szól, az esti bulizásról. Balatoni nyári este barátokkal. Sitku Norbert pedig, akiről az Indexen már olvashattak, amikor riportban beszámoltunk arról, hogyan nyaralnak manapság a fiatal művészek, megerősíti, hogy ehhez a dalhoz egy női hangra is szükség volt. 

Halljuk hát a STK x DCK dalát, melynek címe: Tizenhét.

A melankolikus, ám vidám hangvételű dalról és a közös a munkáról Hegedűs Bori így vall:

Október környékén ismertem meg a fiúk munkásságát, akkor csak messziről figyeltem őket, nagyon tetszett, hogy ebben a műfajban végre tényleg hallhatóan igényesen, ötletesen zenein, intelligens humorral nyúlnak hozzá a dalokhoz amiket írnak.

A klip Gőz Márton segítségével készült.