Megkomolyodott a legismertebb party metal zenekar

2022.08.15. 14:17

A Los Angelesi rap metal együttes, a Hollywood Undead egy újabb pörgős lemezzel rázza fel a műfaj kedvelőit. A Hotel Kalifornia konceptalbum az amerikai hajléktalankrízisre hívja fel a figyelmet.

A Hollywood Undead 2005-ben robbant be a zeneiparba, friss rap- és nu metalos hangzással. Bár a zenekar szövegeit gyakran kritizálták a szexista megszólalások miatt, az elmúlt pár albumon érződik, hogy a tagok felnőttek, és nem így akarják sokkolni a közönséget. A Hotel Kalifornia a banda nyolcadik stúdióalbuma, és teljes mértékben hozza az elvártakat. A korong több mint fele várhatóan nagy sláger lesz, a zenekar tökéletesre fejlesztette a formuláját, amit a régi és új rajongók is imádnak.

Az album kezdődala, a CHAOS már korábban megjelent, de még így is hatalmasat szól. Bemutatja az Egyesült Államok jelenlegi helyzetét, és kemény riffjeivel egyből berántja a hallgatót. Nem lenne igazi konceptalbum Kaliforniáról, ha nem lenne legalább egy klubhimnusz is rajta. A Ruin My Life a legpoposabb a dalok közül, mintha csak a 2010-es évek klubjaiból húzták volna elő.

A lemez producerei hallhatóan hatottak a bandára. Erik Ron – aki olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Panic! at the Disco, a Motionless In White és a New Years Day – behozta saját, kicsit teátrális stílusát, amely például a Lion Eyes és a Reclaim című dalban kifejezetten jól áll az Undeadnek. Drew Fulk, más néven WZRD BLD pedig több rapelőadó, köztük Lil Wayne és Lil Peep producere volt, így ő inkább a trapes és rapes vonalat erősítette az albumon.

Ha van dal, amelyet már most üvöltenénk egy koncerten, akkor az az Alone at the Top.

A slágergyanús szerzemény igazi arénadal, és nem lepődnénk meg, ha a rádiók is felkapnák. A korong fele simán elférne egy-egy sorozatban vagy videójátékban. A Wild in These Streets szöveges videóját például a Grand Theft Auto című játéksorozat inspirálta, így el tudjuk képzelni, hogy a gyártók berakják a dalt a következő részbe.

Az album legerősebb dala kétségkívül a korábban már single-ként megjelent City of the Dead. Az elgondolkodtató szöveg a konzumizmus maradandó negatív hatásaira hívja fel a figyelmet egy elképesztően fülbemászó dallammal. A City of the Dead teljesen átadja azt, amit a Hotel Kalifornia közölni szeretne, és minden benne van, ami a Hollywood Undeadet különlegessé teszi.

Bár sok újat nem ad a lemez, az biztos, hogy az Undead a debütáló albuma óta konzisztensen hozza a kemény, mégis slágeres és rendkívül jól összerakott számokat. A Hotel Kalifornia ugrálós, kiabálós, táncolós és megőrülős, szóval minden, amit a zenekartól vártunk.