Hová lesz belőlünk a gyermeki tisztaság?

2022.10.15. 21:03
Új dallal jelentkeztek a 2022-es A Dal döntősei.

Hegedűs Bori és Tempfli Erik 2019-ben ismerkedett meg. A páros a magán- és a szakmai életben is gyorsan megtalálta a közös hangot, megalakult duójuk. Amikor 2020-ban beütött a pandémia, az önkéntes karantén szétválasztotta őket. A kényszerszünet és a kölcsönös hiány azonban még így is megihlette a párost, megírták közös szerzeményüket, az Altatót, amely bejutott a 2021-es A Dal 40 legjobb produkciója közé.

Hegedűs-Bori-Tempfli-Erik-Unalmas-Felnőtt-feat-Lengyel-Johanna-Y
Fotó: Bori Hegedűs / Youtube

A következő évben a duó szintén egy közösen írt szerzeményt nevezett a versenybe. Az Anya című számukkal már egészen a döntőig meneteltek, és bár a műsort Oláh Ibolya nyerte, a párosra többen is felfigyeltek.

A 2022-es A Dal óta egészen mostanáig csak egy számuk jelent meg, a Február 24., amit az orosz–ukrán háború ihletett, ám most kiadták készülő lemezük egyik művét.

Az Unalmas felnőttek című számban Hegedűs mellett Lengyel Johanna énekel. A két női hang hihetetlen erővel robban ki az előadókból, egymást támogatva és nem elnyomva éneklik azt, hogy vegyük észre magunkban a gyermeket, merjünk játszani, mert valahol ez lenne az élet lényege.

Az ihletet a kishúgom adta, amikor a legőszintébb természetességgel megkérdezte, hogy Bori, a felnőttek miért nem játszanak már úgy, mint a gyerekek? Ez elindított bennem valamit, amin sokáig gondolkoztam. Hova tűnik a fantázia? Az a hang, ami vezérel minket gyerekkorban, az a felhőtlen látásmód, kendőzetlen őszinteség, gyermeki tisztaság hova lesz belőlünk?

– meséli nekünk Bori, hogy milyen belső hangok indították el azon az úton, ami a számunkra is hallhatót eredményezte.

Az Unalmas felnőtteket természetesen Tempfli Erikkel írta, akivel még idén albumot jelentetnének meg a Tom-Tom Records gondozásában, ám a lemez megjelenéséig ez az utolsó dal, amit single-ben kiadtak.

Arról, hogy a páros mennyire remekül alkot közösen, egy Dalfutár-epizód is tanúskodik. Hajós András és Jeli András közös műsorában, a 6. évad záróepizódjában Tempfli Eriket kérték fel a producerszerepre. A kérés az volt, hogy a Petruska András által írt zeneszámhoz, amihez Bernáth Kornél költött szöveget, Tempfli zongorakíséretet álmodjon meg, amihez Veres Mónika, azaz művésznevén Nika énekelt volna. Az énekesnő azonban megbetegedett, így a Dalfutár csapata Tempfli Erik háta mögött elhívta Hegedűs Borit, aki amúgy is segített élet- és szerzőtársának a dal producerelésében.

A végeredmény ott is magáért beszélt, a páros tényleg irigylésre méltó összhangban képes együtt alkotni, így kíváncsian várjuk közös lemezüket. Az Unalmas felnőttek című számban a zenekart Usztics Dániel, Dandó Zoltán, Papp Csaba, Kontor Tamás és Fehér Lili erősíti. A klip Gőz Márton, Gulácsi Attila és Kiss Lóránt munkája.