Pápai Joci: Felébredtem, félig józanul

2022.11.25. 14:46

Pápai Joci tanúbizonyságát adta annak, hogy nem véletlenül szerepel zenei tehetségkutatók zsűrijében már több éve. Bár az énekes stílusa sokak számára megosztó, most a Mandoki Soulmates új dalában, az Ide tartozunkban megmutatja, hogy egy dal sikerének érdekében képes megtalálni azt az arany középutat, ahol a személyisége is megjelenik, mégsem nyomja el a szám mondanivalóját és zeneiségét.

Énekstílusából fakadó, sor végi hajlításai finomak, beleillenek a dal zenei környezetébe.

Az Ide tartozunk egy klasszikus rockballada gyökereit emeli be a soul és a progresszív hatások terébe. Ismerős slágeresség lesz úrrá rajtunk, mégsem unalmas, nincs benne „hallottuk már” érzés. A dal közepén, amikor a hangulat már kezdene megülni, erős dinamikai váltással forgatják meg a hangzásvilágot, ez nem kis izgalmat ad a dalnak. 

Hálás vagyok azért, hogy 25 évvel ezelőtt megalkottuk a Találkozások albumot, és olyan nagy legendákkal fonódhattam össze, mint Somló Tamás, Zorán, Charlie, Cserháti Zsuzsa és Demjén Ferenc. Most pedig csodálatos, fiatal előadóművészeket ismerhettem meg a Magyar Képek kapcsán, többek között Pápai Jocit

– fogalmazza meg Leslie Mandoki az Indexnek eljuttatott közleményben.

A 2022. december 2-án megjelenő Magyar Képek című albumról az Új a szél című dal után – amelyet a Mandoki Soulmates Mező Misivel közösen készített  – ez a második kedvcsináló nóta.