A Vodka for Kids legújabb klipje darabokra szedi a kelet-európai sztereotípiákat

2022.12.06. 16:01

Bár csak két éve tolja a zúzós hardcore punkot a Vodka for Kids, a műfaj kedvelői között igen hamar népszerű lett, amit mi sem bizonyt jobban, hogy jelenleg a szcéna egyik legnagyobb bandájával, a Fish! zenekarral turnéznak. Második kislemezükről most megérkezett legújabb klipjük, amely a közép-kelet-európai álvalóságot szeretné bemutatni.

A DiSMiSFit EP dalaiban a pécsi fiatalok hozzák az első kislemezről ismert hangzást, amely a post-hardcore és a punk érdekes egyvelege. Zenéjük instrumentális részről a műfajhoz viszonyítva kifejezetten dallamos, így azok számára is érdekes lehet, akik nem akkora punkarcok.

A Vodka for Kids ötvözi az igazi old school hangzást a modern zenei világgal, ezzel pedig egy nagyon friss és fiatalos stílus jön létre.

Ennek köszönhetően a műfaj idősebb és fiatalabb kedvelőit is megfogja.

Az Obsessed friss klipje illik a dalhoz és a srácokhoz, miközben kifigurázza a közösségi oldalakon elterjedt képet a kelet-európai életről.

Az Obsessed arról a torz, kelet-közép-európai álvalóságról szól, ami az emberek fejében létezik nyugati minták alapján, és lecsapódásakor valami egészen különös és bizarr elegyet alkot. Mennyire könnyen vagyunk befolyásolhatók hamis idolok és istenek által? Mennyire könnyű így élni és egy percig nem gondolni arra, hogy az egész el van b*szva?

– mondja a klipről a zenekar frontembere, Zsidó Ákos.

A videóban minden sztereotípia benne van, amit az elmúlt években láttunk. Kamu Gucci póló, párducmintás szőrmekabát, slavsquat (az a fajta guggolás, amit a szláv népekhez kötnek), a szocializmusból megmaradt autók és persze a pénzzel való flexelés. A zenekarnak Emir Kusturica szerb filmrendező szürreális klasszikusai adták az ihletet. A klipet a zenekar már jól bevált csapata, Fekete Gyula, Szolykó Dávid és Méhes Gábor készítette.

Zeneileg az Obsessed a kislemez legbrutálabb dala, jól illeszkedik a klip mondanivalójához. A pörgős gitártémák és az énekes karcos hangja remekül átadja a dalszöveg üzenetét. Az elsőhöz képest a DiSMiSFit kislemezen már félig tisztán ének is hallható, ami tovább segítheti őket a nagyobb hallgatótábor elérésében.