Beton.Hofi főszereplésével érkezik Miki357 musicalfilmje

2023.03.12. 10:08
Miki357 új szerzői kisfilmje, a Pulzaar című musicalfilm főszerepében Schwarcz Ádám (aki Beton.Hofi) látható, mellette Kizlinger Lilla, Péterfy Bori, Szabó Simon, Kovács Lajos és Miller Dávid is feltűnik. A Pulzaar díjmentesen a Telekom TV GO kínálatában debütál március 17-én, ám a trailert elsőként most nálunk is megtekinthetik.

Miki357, az egyik legismertebb reklám- és kliprendező már több éve meghatározó alakja a magyar zeneiparnak, ám külső szemlélőként úgy tűnik, hogy Schwarcz Ádámmal (művésznevén Beton.Hofi) való egymásra találásuk annyira szerencsés csillagzat alatt született, hogy a két amúgy is elismert alkotó kreatívan hat egymásra.

Munkáinak vizuális világáról könnyen felismerhető Miki357 (aki megszámlálhatatlan mennyiségű klipet rendezett, többedmagával kiadót alapított, megálmodta a Klipszemlét, és leforgatta az egész estés Fluor-filmet is) most egy szerzői kisfilmmel jelentkezik, amit nem láttunk jönni, de a képeket és a nálunk debütáló trailert nézve inkább az a kérdés, hogy

hogyan bírtunk létezni e nélkül az abszurd humort ígérő musicalfilm nélkül?

Miki357 és Beton.Hofi többször is dolgoztak már együtt, közös munkáikból pedig mindig valami elemi erő áradt, így elég nagy a bizalmunk az érkező kisfilm iránt. Elég csak megnézni Beton.Hofi Hard Reset című klipjét vagy a Bagirát, ami nagyobbat ment, mint Maugli a dzsungelben. 

Bár Schwarcz Ádám nem színész, még a videoklipeken keresztül is süt, hogy ösztönösen és természetesen tud létezni kamera előtt, nagyjából olyan lazasággal, mint ami a freestyle szövegeiből is árad. Plusz Ádám már kipróbálta magát korábban kisfilmben, A besúgó című sorozat rendezőjének, Szentgyörgyi Bálintnak az 1948-ban játszódó Koller Éva bátorsága című rövidfilmjében is szerepelt Törőcsik Franciska oldalán, amelyben szobafestőt alakított.

A Pulzaar főszereplője Csótány (Schwarcz Ádám), a harmincas rocker, aki kisgéplakatos-segédként dolgozik Kőbányán. Keresztanyjával (Péterfy Bori) él, aki befogadta pesti lakásába, ám a lakbérbe már nem tud beleadni. Két legnagyobb szenvedélye az életben: kedvenc norvég metálbandája, a Pulzaar és titkos szerelme, Évike (Kizlinger Lilla) a földszinti pékségből. Villámcsapásként éri, amikor meglátja a plakátot, hogy imádott zenekara Budapestre jön, ami események egész láncolatát indítja el. Vajon sikerül-e végül eljutnia a koncertre, és minden bátorságát összeszedve elhívni Évikét is?

Igyekeztem magam alárendelni Miki művészi víziójának, belehelyezkedni Csótány deluzív és kilátástalan belső világába, amiben találtam némi közös nevezőt. Összességében kihívás volt, de egy jó szórakozás is. Érdekes volt belülről nézni, ahogy összeáll egy klipnél nagyobb dolog. Megszerettem Csótit, de nem cserélnék éppen vele

– nyilatkozta Schwarcz Ádám.

A rendező a kisfilmmel szórakoztatni szeretné a nézőket, hogy mindenki azt érezze a Pulzaar után: nem szabad feladni.

Turán Eszter, a film producere azért állt a két alkotó mellé, mert úgy érezte, hogy az eddigi kollaborációjuk kifejezetten meggyőző volt. Egy buliban ismerte meg Miki357 kisfilmtervét, és szinte azonnal melléjük állt, mert könnyen tudott azonosulni azzal a „totális eklektikával és műfaji kavalkáddal”, amit Miki felvázolt neki.

Az ilyen különleges, kísérletezős projektek emlékeztetnek arra, miért is lettem producer

– mondja Turán Eszter. Mellette a kisjátékfilm producere Togay Jonas, operatőre Dobos Tamás (Eltörölni Frankot), látványtervezője Illés Richárd, a jelmezek Kormos Anna Zsófia és Kuslits Máté munkái, a vágó Érdi Zsófi. A musicalrészek koreográfiájáért Papp Timi felelt.

A fiktív norvég death metal zenekar, a Pulzaar tagjai Szabó Simon, Papp Szabi, Kovács Geri és Pándi Balázs. A zeneszerző Takács-Brouwer Zoltán Jappán, Kovács Geri és Horváth Barnabás Botond volt, a dalok szövegét Miki357 írta.

A film a Moviebar gyártásában készült, a Sparks közreműködésével. Elkészülését a Telekom támogatta, március 17-étől díjmentesen megtekinthető a Telekom TV GO kínálatában.

Tűkön ülve várjuk március 17-ét.