27 év után feloszlik a Sum 41 zenekar

2023.05.08. 17:34

Közösségi oldalukon tudatták a Sum 41 tagjai, hogy 27 év után elválnak útjaik. Döntésük okát a bejegyzésben nem konkretizálták, ám nyomatékosították, hogy nagyon hálásak a rajongóiknak az elmúlt évek támogatásáért. 

„1996 óta a Sum 41 tagjának lenni életünk legboldogabb pillanatait adták. Örökké hálásak leszünk a régi és az új rajongóinknak, akik különböző módon támogattak minket” – kezdték bejegyzésükben a kanadai pop-punk-banda zenészei, hozzátéve, nehéz kifejezni, mennyire tisztelik és szeretik rajongóikat, ezért mindenképp azt szerették volna, ha tőlük tudják meg, befejezik a közös zenélést.

A Sum 41 feloszlik. A turnénk aktuális koncertjeit még megtartjuk, és kiadjuk a soron következő Heaven :x: Hell című albumunkat, amelynek a megjelenését már mi is alig várjuk, ahogy az utolsó világ körüli turnénkat is, amelynek részleteiről hamarosan tájékoztatunk mindenkit

– írják a posztban, megköszönve még egyszer az elmúlt 27 évet. 

A Sum 41 karrierje során többször megfordult Magyarországon is. Utoljára a Papp László Budapest Sportarénában koncerteztek a Simple Plan társaságában tavaly ősszel. A tagok közül akkor a basszusgitáros Jason „Cone” McCaslin és a gitáros Dave „Brownsound” Baksh adott interjút az Indexnek.