Az ukrán frontvonalon forgatott klipet az Imagine Dragons

2023.05.12. 11:05

Bemutatta a Crushed című dalhoz készült videóklipjét az Imagine Dragons, ami még a vártnál is megrázóbb lett.

Az amerikai rockzenekar elsőként a Twitteren jelentette be a klip érkezését, amiből az is kiderült, hogy azt az ukrán frontvonalon forgatták. A videó egy 14 éves, Sasha nevezetű fiú igaz történetét követi végig, aki hónapokon át tűrte a városát érő bombázásokat.

Sasha története szívszorító, és még több ezer hozzá hasonló van, akiknek kétségbeesetten szükségük van segítségre. Családja még ma is áram és más alapvető közművek nélkül él

– írták a posztban.

A dal a zenekar Mercury című nagylemezén szerepel, amely még 2022-ben jelent meg, a videóklippel azonban csak most készültek el.

Az orosz erők öt hónapig tartották megszállva faluját, amíg az ukrán szabadságharcosok végül fel nem szabadították. Ennek ellenére a konfliktus romokban hagyta az otthonát, az iskoláját és a környező épületeket is. A bombázást csak úgy élte túl, hogy egy föld alatti óvóhelyen talált menedéket

– magyarázta a klippel kapcsolatban Ty Arnold operatőr, aki később hozzátette, a klip azért készült el, hogy részletesen bemutassák Sasha hihetetlen kitartásának történetét. A videót alább tekintheti meg: