Utcát neveznek el 2Pac-ről

2023.05.19. 11:47

A hiphop világában akadnak megkerülhetetlen nevek. Ilyen a rapzene fiatalon eltávozott legendája, Tupac Shakur is. A New Yorkban született előadó, aki a West Coast hiphop egyik legnagyobb neve lett, a mai napig inspirációs forrásként szolgál számtalan előadónak a rapzene világában.

A Sky News értesülései szerint most ezt a jelentős hagyatékot szeretné elismerni Oakland vezetése. A kaliforniai város, amelyre a rapper úgy hivatkozott, mint karrierének kiindulópontja, most különleges ötlettel állt elő. A városi tanács egyhangú döntése szerint a MacArthur Boulevard Merritt-tó melletti szakasza – ahol Shakur egykor élt –, bár közigazgatásilag megtartja jelenlegi nevét,

mellé megkapja a Tupac Shakur Way tiszteletbeli elnevezést is.

Az ehhez készülő táblákat és útjelzéseket a Tupac Shakur Alapítvány finanszírozza. A város több ízben adott már közterületeknek tiszteletbeli neveket olyan társadalmi szereplők után, akiknek a jelenlétét fontosnak tartják a város történetében. Ilyen volt a politikai aktivista Huey P. Newton vagy a producer Too Short.

Tupac Shakur mindössze 25 éves volt, mikor 1996-ban, Las Vegasban az utcán lelőtték. A városvezetés a döntésével arra szeretné emlékeztetni az embereket, hogy Shakur valójában mennyit is tett hozzá az egyenjogúságért való küzdelemhez, hogy miként volt képes a művészeten keresztül változást elérnie.