Nick Cave Budapestre hozza a bajuszát

2008.05.20. 11:27

Lázár meghalt, Jézus négy nap után feltámasztotta, ezért megint lesz Nick Cave-koncert Budapesten.

Ha egyfelől jól számolunk, másfelől pedig nem tévedünk, két és fél év pauza után koncertezik ismét a magyar fővárosban Nick Cave. Legutóbb a Szigeten dalolt az ikonikus énekes-dalszerző-költő-prózaíró, akkor a Bad Seeds dupla lemezén, az Abbatoire Blues/The Lyre Of Orpheuson hallható szerzeményekkel ismertette meg a pocsék időjárás sújtotta publikumot, ám kollégánk tetszését nem sikerült elnyernie. Pedig jó volt az úgy, ahogy volt, csak Nick megöregedett ahhoz, hogy ifjúkori fájdalmakkal vacakoljon.

Azóta megjelent a Grinderman című lemez - vagy projekt, vagy mi -, amelyet a szaksajtó visszatérésként értelmezett a Birthday Party-féle forrásokhoz, most meg itt van a megint Bad Seeds-es Dig, Lazarus, Dig!!! Akárhogy is, a híres előadóművész egyre érettebb és okosabb műveket alkot, hajlott kora ellenére azon kevesek közé tartozik, akik frissen, bölcsen és tehetségesen alakítják-gazdagítják saját pályájukat, és nem a múlt morzsáit csipegetve próbálnak megélni.

A Grindermanról ezt a kritikát érdemes elolvasni, a Lazarusról pedig ezt, magunk sem tudnánk cizelláltabb értelmezésekkel és értékelésekkel előhozakodni.

A lényeg az, hogy Nick Cave és a Bad Seeds május 26-án, hétfőn este lép fel a Petőfi Csarnokban, aki szereti a dinamikus, egyszersmind okos és rétegzett rockzenét játszó bajuszos embereket, vásároljon belépőjegyet.