Színpadon focizott az Iron Maiden

2008.06.17. 12:56

Technikai problémák merültek fel a heavy metal alapzenekarának New York-i koncertjén, ezért Bruce Dickinson énekes felkapott egy egyiptomi szarkofágot és azzal kezdett el focizni a színpadon, a közönség oléolézott, az aréna focistadionná változott, elképesztő. De más érdekesség is történt az Iron Maiden vasárnapi koncertjén. Videó is van.

Az esetről a metál CNN-je, a Blabbermouth számolt be, illetve annak egyik olvasója, aki ott volt két napja a Maiden New York-i fellépésén, a Madison Square Gardenben. Az történt, hogy a Powerslave című dal közepén egyszercsak elment a hang (5:48-nál), a fények maradtak, az együttes meg fényárban úszott, rockos mozdulatokat tett, csak nem lehetett hallani. (A jelenlévő itt megjegyzi, hogy egyrészt a keverőpultnál állt végig és ott minden rendben volt, úgyhogy más lehetett a baj, másrészt pedig, hogy ott állt Lance Armstrong biciklista, illetve kedvese, Kate Hudson színésznő is, aki Goldie Hawn lánya). Egy percnyi csönd után aztán egy focilabda került a színpadra, az Iron Maiden tagjai pedig focizni kezdtek, fenntartva ezáltal a 18 ezres közönség érdeklődését, olyannyira, hogy a tömeg szurkolni kezdett, Bruce Dickinson énekes meg annyira belejött, hogy tíz perc elteltével felkapott egy színpadi tartozékot, egy szarkofágot, és azzal ütötte a labdát, nem túl szabályosan.

Nem sokkal később megjavult a hang, újra elkezdődött a koncert (a Powerslave-et végül nem fejezték be), Dickinson pedig tréfásan megjegyezte a közönségnek, hogy biztos Sharon Osbourne, a "gonosz nyugati parti boszorkány" keze van a dologban. Ezzel arra a három évvel ezelőtti esetre utalt, amikor az Iron Maiden az egykori Black Sabbath-frontember, jelenleg MTV-celebritás Ozzy Osbourne fesztiválján lépett fel, számos technikai probléma adódott (állítólag szabotázs történt), később amikor a Trooper cím szám alatt Dickinson szokásához híven megjelent egy brit lobogóval, a közönség egy tagja a színpadra mászott egy amerikai zászlóval, majd megdobálták az együttest tojással, végül pedig Sharon lekapcsolta a hangot, bejött a színpadra, és azt kiabálta/kiabáltatta, hogy "Éljen Ozzy!" (a koncert elején pedig hasonlóképpen konferálták be a Maident). A konfliktus kiváltó oka állítólag az volt, hogy Dickinson sosem tisztelte az Ozzfestet, és hogy Sharon szerint egy "pöcs". 

Az Iron Maiden augusztus 12-én lép fel Budapesten, a Sziget nulladik napján.