Celine Dioné a világ legrosszabb feldolgozása

2008.06.23. 12:42

A Total Guitar magazin felmérést készített, melyben kizárólag zenei szakértőket kérdezett meg arról, hogy vajon melyik minden idők legrosszabb feldolgozása. A győztest a címben elárultuk, a szám pedig azon hírhedt Las Vegas-i fellépésen hangzott el, ahol. Vannak további rossz dalok is, illetve minden idők legjobb feldolgozásai.

A szóban forgó feldolgozás sosem jelent meg lemezen, csupán élőben adta elő a kanadai énekesnő hat évvel ezelőtt, sok Las Vegas-i fellépése közül az egyiken. A You Shook Me All Night Long eredetileg az AC/DC dala, és a magazin kritikusa szerint egy szentségtörés, meg persze elképesztően idétlen is. A számot Anastaciával adta elő duettben Celine Dion, aki ismert arról, hogy elképesztő dolgokat képes időnként csinálni, íme.

Az öt legrosszabb szám között szerepel még a Sugababes és a Gilrs Aloud közös Aerosmith/Run DMC-átirata, a Walk This Way (ilyen volt, ha valakinek nem ugrana be), illetve a Westlife 1999-es More Than Words című száma, ami egy Extreme-feldolgozás. A lista másik két befutója Will Young, aki 2002-ben dolgozta fel a Doors kultikus Light My Fire-jét teljesen feleslegesen, illetve a The Mike Flowers Pops nevű együttes, amely az Oasis Wonderwall című dalát értelmezte újra, mint easy listening valamit. Az együttes egyébként rendszeresen készít efféle átiratokat.

A szakik azt is megmondták, hogy melyek a legjobban sikerült feldolgozások. Az első helyen Jimi Hendrix All Along The Watchtowerje végzett, aminek az eredetijét Bob Dylan szerezte, és rengetegen feldolgozták, nemrég Bryan Ferry is. A legjobb ötben ott van még a Beatles Twist And Shout-feldolgozása, a Twist And Shout, a Nirvana David Bowie-átirata a The Man Who Sold The World, a Guns N' Roses Live And Let Die című dala (eredeti: The Wings), illetve a korábban Nina Simone, Sammy Davis Jr., Eels, George Michael, illetve a Pussycat Dolls által is előadott Feeling Good című 1965-ös dal Muse-féle verziója.