Gyógyrock és maraton, keleten és nyugaton

2008.06.30. 10:59
Az Index fesztiválblogja

Szerdán Roy Pacival, a Kispállal, Dreadzone-nal elindul a Volt, esik is róla még szó elég, az ország más pontjain viszont rockzene szól közben, csütörtöktől jövő vasárnapig, más nem is kell. Békés megyében Gyopárosi Rockfesztivál, Pécstől nyolc kilométerre meg Rockmaraton.

Július 3-án kezdődik, és először rendezik meg az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő területén a Gyopárosi Rockfesztivált, melynek harmadik napján délután hat és éjjel egy óra között egymást váltja majd a színpadon a P.Mobil, a Rückwarts, a Karthago és a Zorall, a konferanszié Dr. Pleskonics András egyetemi tanár, azaz Dr. Rock lesz. A fesztivál vasárnapig tart, csütörtökön fellép többek között Deák Bill Gyula, a Korál és a Tequila, pénteken a Kormorán, a Besenyő Blues Band és az Indigó, a zárónapon pedig a Pokolgép, a Mystery Gang és az Ossian. A négynapos bérlet 9000, a napijegy 3000 forint.

Egy nappal később, hétfőn meg Pécs melletti parkerődben, a Malomvölgyi Arborétumban indul ismét a Rockmaraton, egy egész hétig tart majd. Pokolgép ott is lesz, meg még vagy száz együttes, nem mellesleg pedig hétfő éjfélkor játszik a legendás brit psychobilly-csapat, a véres/lucskos Demented Are Go (ld. a fenti képet). A hét során további külföldi fellépők még a finn Finntroll és az Amorphis, a spanyol Locos, a német Fleshcrawl és a svéd Soilwork, de a baranyaiak is megnézhetik maguknak a Tankcsapdát például, meg lesznek szlovén, szlovák meg horvát csapatok is, illetve SKA-Pécs, Kutyával Őrzött Terület, Psychomutants, Fürgerókalábak, Moby Dick, Depresszió, Subscribe, és sokan még, meg lehet nézni itt. A maraton négy színpadon zajlik, az egyik tehetségkutató lesz. Napijegy 4000 forintba kerül, a hetijegy elővetelben 10900, a helyszínen pedig 12000 forintba, a karszalagot nem szabad átadni.