Szerdán kezdődik Hegyalja

2008.07.08. 14:25
Az Index fesztiválblogja

Emlékeztetőül annyit, hogy Hegyalja az egyik legjobb magyar rockfesztivál, de van ott más is, India-udvar, környezettudatos színpad, kerékcsereverseny, Tokaj meg szép, a lányok pedig trikót hordanak. Kilencedik alkalommal van fesztivál a rakamazi kempingben.

Fellépnek persze a hazai fesztiválokat végigturnézó magyar csapatok, lesz PASO, Suhancos, Quimby, Kaukázus, Kiscsillag, Kispál, Malacka és a Tahó, de azért mégis a rock az úr, elég megnézni ennek a színpadnak a programját, meg szombaton ráadásul punknap is lesz, Aljas kúszóbabbal, Aurórával, Macskanadrággal és Fürgerókalábakkal. Még a közkedvelt Yellow Spots is fellép azon a napon.

A külföldi rockcsapatok egyike ezúttal a Juliette Lewis színésznő vezette Licks, ők voltak már kétszer a Szigeten, és kifejezetten szórakoztató a rockandroll, illetve a cirkusz, amit a csapzottan vonagló, több éves színészi rutinját bevető Juliette Lewis művel, például amikor olyan bátor, hogy beugrik a közönségbe. A külföldi rockcsapatok másika a finn 69 Eyes. De lehet majd beszélgetni is a rockzenéről, rockzenészekkel, és úgy bólogatni, hogy közben Lévai Balázs moderál, és csak ezek után megnézni a Mystery Ganget vagy Péterfy Borit vagy Jamie Winchestert vagy a Doors Emlékzenekart. A fesztivál 9-én kezdődik és 13-án ér véget, lesz bloggertalálkozó is, Hegyalja pedig környezettudatos.

Napi: 5200 HUF, 6000 HUF (helyszínen), július 9. (nulladik nap) 3000 HUF (csak a helyszínen)

Bérlet: 12500 HUF, 15000 HUF (helyszínen)

Kombinált bérlet Balatone-ra, Hegyaljára és SZIN-re 26500 HUF; Hegyaljára és SZIN-re vagy Hegyaljára és Balatone-ra 19500 HUF (csak elővételben)