Magukra gyújtották a sátrat (update)

2008.07.11. 10:14
Az Index fesztiválblogja

Két 16-17 éves fesztiválozó, egy budapesti fiú és egy gödi lány első- és másodfokú, súlyos, de nem életveszélyes égési sérüléseket szenvedett a rakamazi Hegyalja Fesztiválon, amikor a sátrukban kigyulladt egy gázpalack péntekre virradó éjjel.

A valószínűleg szivárgó kempinggázpalack mellett egy szúnyogriasztó mécses is égett, és a nyílt láng okozhatta a balesetet. A fellobbanó gáz meggyújtotta a sátrat, ami pillanatok alatt elégett.

A szervezők tájékoztatása szerint a kempingfőző bevitelét szigorúan tiltják a fesztiválon, a bejáratnál tűzveszélyességük miatt még az aeroszolos flakonokat is elkobozzák. Azt még vizsgálják, hogyan kerülhetett be ennek ellenére a gázfőző.

A balesetet szenvedett fiatalok egyébként maguk jelentkeztek az elsősegélyhelyen, ahol rögtön ellátták őket, innen a Nyíregyházi Kórházba kerültek. Sérüléseik közepesen súlyosak, maradandó károsodást nem szenvedtek szerencsére. A fesztivál szervezői gyógyulást kívánnak a fiatal párnak, egyben kijelentik: nem felelősek a balesetért, hiszen a fiatalok több ponton megsértették a tábor házirendjét, mely elérhető a rendezvény honlapján, illetve a fesztivállátogatókhoz eljuttatott műsorfüzetben is. (Index-MTI)