Jövő héten megint balatonparti fesztivál

2008.07.17. 08:35
Az Index fesztiválblogja

Július 24-én indul a BalaTONE fesztivál Zánkán, a hajdani úttörőtábor területén, a legutóbbi balatoni fesztiválhoz képest barátibb áron, koncertekkel, stranddal, extrém, valamint kevésbé extrém sportrendezvényekkel, például kerékpáros találkozóval. Lesz Bëlga, DJ Vadim, Beatsteaks, Killa Kella meg más dolgok is. 300 forint lesz egy korsó sör, a debreceniek meg ingyen mehetnek.

A jövő csütörtökön kezdő és vasárnapig tartó zánkai fesztiválon tehát elképesztő élményekkel gazdagodhat az ember, motocross-osok, bmx-esek és deszkás akrobaták tartanak például bemutatókat, de lesz quadpark, wakeboard-pálya, strandröpi és vizifoci is, illetve idén immár nyolcadik alkalommal a Kona Kerékpáros Találkozó. A volt úttörőtábor emellett négy napra kultúrskanzenné alakul, a fesztivál idejére Zánkára települ ugyanis a világ legnagyobb úttörőjelvény-múzeuma is.

Öt színpadon zajlanak majd a koncertek, külföldiekkel és fesztiválturnézó magyarokkal. Fellép a Beatsteaks (D), a Noisia & Teebee (NL), a The Real McKenzies (USA), a Killa Kela (UK), DJ Vadim (UK), DJ Hyper (UK), a Cagedbaby (UK) a Freeform Five (UK) és a Zion Train (UK), a hazaiak közül a Tankcsapda, a Quimby és a Paso is, de ott lesz a Kiscsillag, a Kowalsky Meg A Vega, a Bëlga és Zságer Balázs, összességében több száz lesz a fellépők száma, teljes program itt.

A BalaTone-re a bérlet elővételben 9.900 Ft-ba kerül, a napijegy pedig 4.300 Ft-ért kapható. Idén állítólag 50 forinttal olcsóbb lesz az üdítő, mint tavaly volt, és egy korsó sör ára is 300 Ft alatt marad. A belépőjegy ingyenes sátorozásra is jogosít, emellett 3000 diákpénztárcával is megfizethető szálláshely is található a fesztivál területén, illatos zuhanyzóval. Idén a debreceni lakcímkártyával rendelkezők ingyen bulizhatnak a BalaTone-on, mobiltelefonos kisfilmmel is lehet belépőt nyerni, de a szülői felügyelettel érkező 14 éven aluliak szintén fizetés nélkül kapnak majd jegyet a kasszáknál.