Figyelem: leszakadnak a karszalagok az EFOTT-on

2008.07.18. 14:00
Az Index fesztiválblogja

Az EFOTT bejárata előtt ragadt 40 fesztiválozó, akiket nem engednek vissza a rendezvény területére, mivel karszalagjuk sérült vagy leszakadt, jelentette helyszíni tudósítónk. A kint ragadt fiatalok bizonyítani tudták számlákkal, hogy a jegyüket megvásárolták.

"Megadta magát a szalag" - fogalmaztak a fesztiválozók, akik eléggé igazságtalannak érzik a történteket. A fesztivál területén több helyen is plakátokon hívják fel a fesztiválozók figyelmét arra, hogy karszalagjaikra fokozottan ügyeljenek, valamint a házirendben is szerepel, hogy sérült karszalagokkal nem vehetnek részt az EFOTT-on.

A fesztivál főszervezője elmondta, már találkoztak tegnap is hasonló esetekkel, de akkor még kivételt tettek és cserélték a karszalagokat. A főszervező a biztonsági emberekkel és a karszalag gyártó cégének munkatársaival egyeztetett, és úgy találták, számos visszaélés történt. Ezért döntöttek úgy, hogy mától a házirendnek megfelelően nem cserélik a szalagokat. A fesztiválozókat biztonsági őrök kíséretében visszaengedik a sátraikhoz, hogy magukhoz vegyék tulajdonaikat.

Szolgálati közlemény: mindenki fokozottan ügyeljen a karszalagjára!