Rap és beatbox a Balatone nyitónapján

2008.07.22. 11:52
Az Index fesztiválblogja

Csütörtökön kezdődik a legújabb balatonparti fesztivál, most a zánkai Gyermek- és Ifjúsági Táborban, úgy hívják, hogy Balatone, vasárnapig tart. A rendezvény öt zenei helyszíne közül négy darab működik csütörtökön is, az egyiken pedig neves hazai és külföldi hiphopelőadók lépnek fel, de RZA a Wu-Tang Clanból nem (csak mert számos plakáton még mindig szerepel a neve).

A kora esti órákban, a budapesti metalcore-t férfi és női énekkel tolmácsoló 6test után lép fel a Ludditák, nekik tavaly jött ki új lemezük Tizenegyes címmel, itt olvashattunk róla kritikát, Móki és Titi két értelmiségi rapperlány, hiphopra, rockra és reggea-re is magyaráznak, nem gettórap az övék, de nem csak gettórap létezik a világon, ráadásul a Ludditák szórakoztató. Szintén kikéri magának a hiphop sktulyáját a Belga, ők este 10-től lépnek fel, szövegeik híresen viccesek, ugyanakkor komolyan is veszik magukat, micsoda kombináció. Éjjel fellép még Vadim is, az ukrán származású, egy ideig New Yorkban élő brit hiphop dj/producer, hazánkban kifejezetten népszerű, elvileg vele lesz a csodás Yarah Bravo is, aki nagyon megnyerő jelenség és a hangja is szép. Ellőtük pedig a szintén brit Killa Kela lesz a Balatone másik sztárvendége, őt Vadim fedezte fel annak idején, beatboxol és rappel, hol drumandbasses, hol elektrós alapokra, a hangját híresen hangszerként használja, az utóbbi néhány éve beatboxkultúrájának egyik felfedezettje. Más helyszíneken szintén csütörtökön koncertezik Péterfy Bori és a Kutya vacsorája, illetve Palotai is dj-zik. A teljes program és sportolási lehetőségek a hivatalos oldalon.

A BalaTone-re a bérlet elővételben 9.900 Ft-ba kerül, a napijegy pedig 4.300 Ft-ért kapható. Idén állítólag 50 forinttal olcsóbb lesz az üdítő, mint tavaly volt, és egy korsó sör ára is 300 Ft alatt marad. A belépőjegy ingyenes sátorozásra is jogosít, emellett 3000 diákpénztárcával is megfizethető szálláshely is található a fesztivál területén, illatos zuhanyzóval. Idén a debreceni lakcímkártyával rendelkezők ingyen bulizhatnak a BalaTone-on, mobiltelefonos kisfilmmel is lehet belépőt nyerni, de a szülői felügyelettel érkező 14 éven aluliak szintén fizetés nélkül kapnak majd jegyet a kasszáknál.