Sex Pistols, fekszik, helyén marad

2008.08.16. 11:32
Az Index fesztiválblogja

Beraktam a CD-lemez-diszk-lejátszóba a meglehetősen zseniális Chaos Xex Pistols Secret History – the dave goodman story – címet viselő elektronikus lézerlemezt, és arra gondoltam, hogy mindenki kapja be.

Amikor kamasz voltam, és először meghallottam Johnny Rotten énekét, Miskolc fölött kiderült az ég, megállt a szél és a Lenin Kohászati Művek míves kéményei egy perce megszűntek füstöt okádni. Mindenki tahó volt – nagyjából másfél kilométeres körzetben - , és a szökésre nem mutatkozott túl nagy esély. Tehát az áldozat, amit az index olvasóiért hoztam, amikor nem mentem ki a rohadt Sex Pistols koncertre, csak hogy beszámolhassak az itthon maradásomról, nagyobb, mint képzelnétek – ti, kerek fejű semmittevők, mintegy a Danubius Rádió hallgatói.

A lelkemet adtam nektek – szoppancsok.

 

Itthon maradtam tehát, és különösen figyelembe vettem, hogy az olvasói nyomás első sorban az otthon kúrható nők kifejtésére irányul, amitől ezennel mereven elzárkózom, mert csak. (itt idézném fel egy kedves kommentelő megjegyzését, aki saját kezűleg számol be két gyermekről, mint lakótársról, miközben nem tudja feldolgozni az otthon kúrható nő paradigmáját. Gyerek, honnan van, baba?)

Ha ettől sem lettél okosabb, idézd fel Veres Jánost egy jó pillanatában, panírozd be, aztán rántsd ki.

Nedves törülközőket (zárójel: - apu, hogy kell írni azt, hogy törülköző? - Miért, drága gyermekem, hogy kezdted? - th-val. - Akkor már mindegy.) tekertem a fejemre, és megpróbáltam empatikus maradni, mert az empátia nagyon fontos, fontosabb, mint a szecsuani földrengés, vagy az adalékanyagok a semmiben.

Annyira meleg volt, hogy szinte vártam a szélsőmagyarok támadását a Nap ellen, de nem, szarnak ezek mindenre, ami nagyobb és okosabb náluk.

Akarsz nőt?

Olyan ez, mint a halmazelmélet, csak addig lehet közelíteni az egész csoporthoz, amíg kívül vagy rajta, de amennyiben bekerültél, már csak úgy közeledhetsz, ha egyben távolodsz is. Ha szerencséd van, találsz egy nőt, aki sokkal, de sokkal okosabb, érettebb és szebb nálad, és megpróbálod megismerni teljesen. Ha nincs szerencséd, akkor sokat, de felületesen, éppen hogy csak a megszúrás terjedelmében, mint a senkik általában. Nekem szerencsém van.