A Kraftwerk is fellép a Balaton Soundon

2009.03.10. 12:31 Módosítva: 2009.05.28. 12:31
Az Index fesztiválblogja
Az idei fesztivál sztárjai Moby, az Underworld, Röyksopp és a Thievery Corporation lesznek.

Négynaposra bővül az idén a Balaton Sound fesztivál; július 9. és 12. között több világsztár, például Moby és az elektronikus zene alapítójának tartott Kraftwerk is fellép Zamárdiban a szervezők keddi tájékoztatása szerint.

Kilenc

Kilenc világsztár már biztos fellépője a hivatalos nevén 3. Heineken Balaton Soundnak, mondta Vető Viktória, a fesztivált szervező Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke.

Közlése szerint a nagyszínpad világsztárjai között lesz az amerikai Moby és a német Kraftwerk mellett a brit Underworld formáció is. Ugyancsak a nagyszínpad vendége lesz a washingtoni Thievery Corporation legénysége, amely 2005-ben a Volt Fesztiválon már bemutatkozott nálunk. Először lép fel Magyarországon a sok év után új albummal jelentkező norvég Röyksopp.

A lista persze csak akkor lesz végleges, ha már lementek a koncertek, eddig ugyanis csak az utolsó pillanatban derült ki néhány fellépőről, hogy mégsem jön.

José Padilla tavaly és tavaly előtt is távol maradt, Richie Hawtin pedig egy vihar miatt nem indult el állítólag otthonról.

Szeletelés

A megnövelt méretű, csaknem 10 ezer vendég befogadására alkalmas Samsung Mobile Arénában idén is a világ legfontosabb dj-i váltják egymást: az eddigi információk szerint biztosra vehető, hogy itt lesz Erick Morillo és a techno ikonikus alakja, Carl Cox, visszatér a tavalyi nagy kedvenc, David Guetta és a 2008-ban ezrek által várt fellépést pótolja Richie Hawtin.

Vető Viktória arról is tájékoztatást adott, hogy a nagyszínpad és számos kisebb programhelyszín mellett az idei évben is működik a vízparti T-Mobile Terasz, ahol a nap 24 órájában több műfajban váltják egymást a produkciók.

Minden jegy elkel?

A fesztiválra június 12-ig lehet elővételben jegyeket váltani országszerte a jegyirodákban és interneten. A bérletek elővételben 25.000, a napijegyek pedig 9.900 forintba kerülnek, június 12. után bérletet 29.900, napijegyet 12.000 forintért lehet majd váltani. A szervezők várakozásai szerint - a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan - idén is a kapunyitás előtt elkel minden jegy.

A Balaton Sound fesztivált először 2007-ben rendezték meg, a három napos eseményen 32 ezren vettek részt. Tavaly már 88 ezer látogatót vonzottak a három nap programjai.