Faithless és Machine Head a Hegyalján

2009.03.26. 10:43 Módosítva: 2009-05-24 10:45:19
0 hozzászólás

Idén rendezik meg tizedik alkalommal a Hegyalja Fesztivált, és a szervezők ezen alkalomból igyekeztek a lehető legjobb névsort összeállítani. Hogy az sikerül-e, mindenki döntse el maga, de az most már biztos, hogy fellép a mai metálmezőny egyik prominens képviselője a Machine Head (képünkön), a szórakoztató popban erős Basement Jaxx, a világzenéhez sorolt Transglobal Underground, és az elektromos Faithless. Utóbbinál kicsit pontosítani kell, hiszen nem zenekari produkció lesz, hanem a tagok DJ setje.

Mellesleg egy igazi kis rockfesztivál is lesz Tokajban július 15-től 19-ig, hiszen fellép Kaliforniából származó, de magyar énekessel rendelkező punk-hardcore Ignite, a bay area thrash-t nyomó Death Angel, illetve Testament, a szintén hasonló műfajban mozgó Hatesphere, a mulatósmetál Finntroll, a death metal Kataklysm, illetve a black metalos norvég Keep Of Kalessin, akiknek egyik EP-jét Csihar Attila, a Mayhem frontembere énekelte fel.

A nem gitározós, inkább lemezpakolgatós vonalon lesz még a drum n bass-király Roni Size, illetve a breakbeates Adam Freeland, de a N.O.H.A., valamint Parov Stelar is tiszteletét teszi a borvidéken.

Arról valószínűleg nem kell külön szólnunk, hogy a magyar zenei élet színe java is jelen lesz, így mondjuk egy Isten Háta Mögött koncertről simán lehet majd menni Ossianra…