Sham69 Kapuváron

2009.04.19. 15:03 Módosítva: 2009.05.01. 19:15
Az Index fesztiválblogja

Az Aora (Action Or Apathy) nevű szerveződés?, fesztivál? meglehetősen információszegény honlapjára fölkerült egy szórólapfotó (gyakorlatilag ez az egyetlen tartalmi elem a site-on), amely szerint a június 25. és 27. között Kapuváron tartandó punkfesztivál főzenekara az eredeti, '76-os angol punkmozgalom egyik kulcszenekara, a Sham69 lesz. Ami azért is jelentős esemény, mert az eredeti punkok közül nagyon kevesen jutottak el Magyarországra, tulajdonképpen a Sex Pistols az egyetlen, amelyik eredeti összeállításban előfordult a Kárpát-medencében.

A Sham69, ha jön, már nem jöhet a klasszikus felállásban, hiszen 2006 óta az eredeti énekes, Jimmy Pursey nem tagja az együttesnek, amelyet a másik még aktív alapító tag, Dave Parsons gitáros visz tovább. Pedig Pursey, Johnny Rotten örökös ellenfele (jobban gyűlölik egymást, mint Tom és Jerry) és a streetpunk műfajának egyik megteremtője volt a zenekar igazi szellemi vezére. A Sham69 jelentőségéről nem értékezünk többet, mindenki utánaolvashat a megfelelő punk- és skinheadoldalakon illetve a Wikipedián.

A fesztivál programjában ott találunk még néhány külföldi (szlovén, német, lengyel) zenekart, a hazai punkmezőnyből meg vagy kéttucatnyit, az őshardcore-tól a cruston át az oi!-ig. Például Bandanas, amire mindig elmegyünk, ha bírunk.  • Hírek
  • Hírek