Fesztivál egy várban

2009.05.23. 13:24 Módosítva: 2009.06.23. 13:32
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
EXIT
Újvidék, júl. 9-12.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
The Prodigy, Korn, Moby, Madness, Patti Smith
Tovább »
Bérlet
72 euró
Sátorozás
14 euró
 

A Szerbiában tartandó Exit fesztivál (júli 9-12) sok szempontból kuriózumnak számít: Egyrészt azon közép-európai fesztiválok egyike, amiknek már akkor sikerült aktuális neveket felléptetnie, amikor mi még nagyban örültünk a Freestylersnek, másrészt az areális adottságok miatt is ez a fesztiválturisták egyik legnagyobb kedvence: ki ne akarna a péterváradi várnál vadulni pár napot? A fellépők névsorában már beértük a szomszédokat, de azért így is érdemes kilátogatni, mivel lesz egy Arctic Monkeys, aminél aktuálisabb dolgot nehéz mondani, plusz egy Korn, aminél már nem nehéz, viszont ha épp nem vesznek össze a színpadon, akkor elég rendesen szétrombolhatja a helyszínt.

Arctic Monkeys
Arctic Monkeys

Sok, hazánkban is elcsíphető produkció lesz, a pont egy időben folyó Balaton Soundról szinte minden komolyabb név nyomja itt is, tehát itt is láthatjuk a Kraftwerk elektro-pszichedéliáját, egy napon Mobyval. Lily Allent sokszor is érdemes megnézni a minőségi csajpop rajongóinak, de a Manic Street Preachers is éppen eléggé formában van ahhoz, hogy ne csak a Szigetes koncert érdekeljen (arról nem is beszélve, hogy itt legalább van esély rá, hogy nem rontják el a hangosításokat…). A Prodigy jó biztos nem lesz, de úgyis sokakat érdekel. A formátvesztett, de azért bármikor érdekes nagy öregek közül itt Patti Smith-t, és a Madnesst lehet végigugrálni.

A minőségi electro rajongóinak talán még érdekesebb az Exit, mint az élőzene híveinek: Alex Metric, és a Kissy Sell Out ezer százalék, hogy nagyobbat fognak bontani a legtöbb rockzenekarnál, de Adam Beyer is elég bejáratott név.

Ha valaki úgy érzi, hogy a BS jegyeivel menőző lányoknak fel kell, hogy mutasson valami ütőkártyát, akkor mindenképp az Exit az ajánlatos megoldás!