Nagy Zsolt megcsal és meghal a Volton

2009.07.02. 18:47 Módosítva: 2009.07.03. 12:59
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Limp Bizkit, Marilyn Manson, Franz Ferdinand
Tovább »
Napijegy
6990 Ft
Bérlet
17990 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
280 Ft
Lángos
400 Ft
 

Morzsinkáló budapesti álértelmiségiként, ahogy fotós kollégám képes volt jellemezni, természetesen kötelezőnek tartottam, hogy a délutáni negyven fokot a TÁP Színház sátrában töltsem Nagy Zsolttal és a Szörprájzparti című előadással.

Rajtam kívül 35 lány és 5 fiú választotta még ezt a programot, fantasztikus nemi arány, túlreprezntáltak a bölcsészlányok. A szervezők bénáztak, mert a színházsátrat idióta színpadok mellé tették, pedig igyekezniük kéne valami nem zajos terüleltet keresni, ha nem akarják a színészeket meg a nézőket is szívatni.

A volt krétakörös Nagy Zsolt, aki szeptembertől a Vígszínházban játssza Othellót, most egy szakítós történetben mutatja meg, mennyire nem tud dönteni a szerelmei között. Az egyik csaja a Rumbach Sebestyén utcában lakik, a másik a Damjanichban, itt Sopronban úgy tűnik, hogy a város két része ez, pedig tíz perc gyalog egymástól a kettő. Nagy Zsolt az egyik csajnak azt hazudja, hogy a Rumbachban lakik, a másiknak, hogy a Damjanichban, mndketten csak sejtik a másikat. A harmadik csajt pedig egy titkos helyre viszi fel, amiről nem tud senki, csak a Nyúl, a haverja, aki ide szervezi a meglepetésbulit.

A sok konfliktusra, erős dialógusokra épülő darabot Kárpáti Péter rendezte, itt helyben meg jól átalakították a sátor adottságainak megfelelően, mert 10 négyzetméteren nem sok tér van. Nagy Zsolt és Kiss Diána Magdolna veszekedésével kezdődik minden, a fiú nem tud elmenni, bár elég erős lökést adhatna neki a Medvesajt és a fraktálelmélet, mert ilyenekről is szó van, de alapvetően egy keményen pörgő veszekedés. Egyre jobban pörgetik bele magukat a helyzetbe, amikor jön Szilágyi Katalin, hogy szerelmi hámassá váljon az esemény.

Nagy Zsoltnak nagyon fekszik ez a pálya (ezt egy intejúban is elmondta), hogy mindenki karnyújtásnyira tőle, lehet flörtölni, húzni a nézőket, kikacsintani, meginni a szabad sörök legalját, izzadsággal föcskölni az 50 fokos sátorban.

A darab feszültségét kettőjük viszonya adja, mellettük könnyű dolga van a buliszervező Bánki Gergőnek, aki az RTL Klub legprofibb közönségbemelegítőjét is lejátszaná azzal, ahogy a nézőket átalakítja Nagy Zsolt meglepetésbulijának vendégeivé. Mindenki énekel, mutogat, amit éppen kell, és még a Hív az Ohióba is belekezdenek egy dobozgitárral. A gitáron a legcsodálatosabb idiótát találjuk, aki az orrával két szólamban játszik két furulyán, fantasztikus tehetség.

Holnap a Vígszínház mutatja meg, mi tud, közben a TÁP Síznház egyperces darabokat ad elő, lehet és érdmes kultúrálódni.