Lesz még eső a Volton

2009.07.03. 13:42 Módosítva: 2009.07.03. 16:48
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Limp Bizkit, Marilyn Manson, Franz Ferdinand
Tovább »
Napijegy
6990 Ft
Bérlet
17990 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
280 Ft
Lángos
400 Ft
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálattól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a következő napokban is hasonló időjárásra lehet számítani Sopronban és környékén, mint amilyenhez az elmúlt napokban szerencsénk volt. Vagyis a Volton végig meleg, de esős idő lesz. Záporokra mindenképpen készülnünk kell, bár rövid időszakokra azért kisüthet a nap. Szombaton 26-31 fok között, vasárnap 27-32 fok között alakul a napi csúcshőmérséklet, de vasárnap délután várható egy erősebb lehűlés.

Arra is választ kaptunk a szolgálattól, hogy miért esik állandóan a Volton. Sopron az Alpokalján található, egy különösen csapadékos régióban: a nyugat felől érkező levegő az Alpokhoz érve feltorlódik, és a hegység másik oldalán (vagyis például Sopron felett) lecsapódik. Ráadásul július eleje éppen az az időszak, amikor az éghajlati viszonyoknak hála intenzívebb zivatarok alakulnak ki. Így lett a Voltból a magyar Glastonbury.

A Volt szervezői persze sokat szívnak ilyenkor a sár miatt. Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnöke elmondta, hogy most további 2000 négyzetmétert borítanak be a Volton méhsejtekkel, vagyis hatszögletű műanyag járólapokkal.